Общински съветник блъсна с автомобила си жена на пазара в Петрич, разсеяла се край сергията и внезапно тръгнала

Александър Василев /вляво/ заяви на близките на пострадалата жена /вдясно, падналата на земята/, че ще покрие разноските за лечението й, въпреки че не е виновен

Искра Славчева от Петрич е със съмнение за счупен крак, след като вчера бе блъсната от лек автомобил, управляван от петричкия общински съветник Александър Василев. Инцидентът стана в началото на кооперативния пазар в Петрич. Възрастната жена се загледала в стоката на една от сергиите и без да погледне дали няма преминаващи автомобили, тръгнала по улицата, където в този момент минавала колата, управлявана от Александър Василев. Ударила се в нея и паднала, не могла да се изправи, засегнат е единият й крак, тя твърдеше, че е счупен.

Местният парламентарист шофирал по улицата пред ГУМ в посока кметството, на кръстовището пред хипермаркет „Била” завил надясно по улицата, по която са разположени маси на търговци и производители. Карал е бавно по улицата на пазара.

Веднага на мястото пристигнаха линейка на Спешна медицинска помощ – Петрич и служители на полицейското управление. Районът бе отцепен, а движението по улицата бе спряно за няколко часа. Александър Василев оказа пълно съдействие на пострадалата, изчака да пристигне линейката на Спешна помощ и след като качиха с носилка пострадалата жена, Василев веднага отиде в болницата, за да види какво е състоянието й. Той увери, че ще плати всички разходи за лечението на жената.

Василев бе проверен от полицаите за алкохол, пробата е отрицателна.

Търговци и производители бяха категорични, че тази улица трябва да бъде затворена за движение на моторни превозни средства, опасно е за пешеходците, които вървят по платното, тъй като по тротоарите са разположени масите на производителите и търговците. Това ежедневно създава опасност от пътни инциденти, тъй като коли и пешеходци се разминават на косъм. Така нареченият пазар е от ръждясали ламаринени маси, продавачите нямат никакви условия, няма дори тоалетна и чешма.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене