Книгата „Каймакъ-Чаланъ“ беше представена в Посетителския информационен център в Банско

Книгата „Каймакъ-Чаланъ“, дело на известния историк и президент на Информационна агенция и радио „Фокус“, Красимир Узунов, беше представена в Посетителския информационен център в  Банско. Авторът на историческия труд пристигна в курортния град по покана на кмета Георги Икономов.

„Каймакъ-Чаланъ” e двутомна книга за героизма и безсмъртието на българските герои, участвали в Първата световна война (1914-1918) и в частност в битката, водена през септември-октомври 1916 г. на връх Каймак-Чалан.

Книгата беше представена пред препълнена зала, в която се бяха събрали ветерани от войната, директори на обществени институции, учители и общественици.

Сред присъстващите бяха също председатеят на общински съвет – Банско, Владимир Колчагов, заместник кметовете – Сашка Въчкова, Александър Мацурев и Стойчо Баненски, както и секретарят на Общината – Иван Кадев.

„Благодаря на моя приятел, Красимир Узунов, че е написал този исторически труд и че опазва и предава българската история“ – каза кметът Икономов.

 

Книгата „Каймакъ-Чаланъ“ беше представена в Посетителския информационен център в Банско снимка 1Книгата „Каймакъ-Чаланъ“ беше представена в Посетителския информационен център в Банско снимка 2

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене