Connect with us

Политика

Докога санданчани ще търпят Тотевите д*пета да им се подиграват?

Published

on

Хем дупета, хем ог*зени, хем подигравчии! Това представляват „виповете“ на Сандански. Става въпрос за шефът на УВЕКС ЕООД – Сандански, Тодор Гикински. Постоянно текат оплаквания и плюене по този и онзи, а в същото време се тупаме по гърдите и си поръчваме маркови питиета. Уж нямало плюсове във ВиК асоциациите, уж всичко било минуси, пък от къде ще се дават по 50 – 60 лв. за обяд бе, г-н Тотевгъз?
Време е сериозно да се седне и да се преосмислят нещата, за които много хора трябва да си платят. Не може някой да си седи и да си свирка на гърба на другия. Не може една подлога да нарича друг подлога. Време е санданчани да се осъзнаят. Прекалено много пъти го казвам и може би съм единственият, който има смелост да излезе и да го заяви. Не е нормално всички да се превръщаме в дупедавци и да си мълчим, само защото ни е страх. За това всичко е на този хал… и е разбираемо!
А за господин Гикински е нужно да се добави или по точно да се даде един съвет – хората търпят, не защото ги е страх от вас, а защото все още сте на власт. И не забравяйте, че никой не е вечен и се пазете да не ви падне главата, защото стане ли така, сте обречен. Не всичко се купува с пари. Обядът си е обяд, работата си е работа!

коментара

ВИДЕО

Петя Станева е областният координатор на Републиканци за България в Стара Загора

Published

on

Петя Станева е областният координатор на Републиканци за България в Стара Загора. Тя бе представена от председателят на партията Цветан Цветанов в присъствието и на зам.-председателят Павел Вълнев.

35-годишната старозагорка Петя Станева е бакалавър по счетоводство и контрол и магистър финанси и инвестиционен мениджмънт от академията в Свищов. До момента не е членувала в политически партии. Семейна, със син на 8 години.

На партийната среща присъстваха около 200 души от всички общини на област Стара Загора, с изключение на община Опан.

„До средата на ноември се очаква да излезе и съдебната регистрацията на политическата партия, а до края на месеца ще е готова и програмата за управление“, уточни Цветан Цветанов.

„В края на ноември ще се проведе втора среща на областно ниво със старозагорци, на която ще бъдат представени и общинските лидери на партията“, заяви областният координатор Петя Станева.

Върховенство на закона, електронно управление и електронно гласуване са приоритетите в работата на Републиканци за България.

коментара

Continue Reading

Политика

300 лв. става помощта за 1 и 8 клас догодина

Published

on

От 250 на 300 лева се увеличава помощта за първокласници и осмокласници догодина. 

Това обяви във Велико Търново министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, цитирана от “24 часа”.

Средствата се отпускат без значение от доходите на родителите.

Сачева обясни, че помощта за 8 клас е била въведена тази година заради кризата с коронавируса.

По нейни думи заради епидемичната ситуация е трябвало да има допълнителни стимули, за да се предотврати отпадането на ученици след 7 клас.

Относно детските надбавки за всички семейства без подоходен критерий тя подчерта, че министерството не раздава пари, а дава права.

Министърът обясни, че получаването на добавките ще се случва със заявление.

Тя посочи, че родителите от заможни семейства, които не искат тази добавка, няма да я получават задължително, като просто не подават заявление.

Сачева изтъкна, че за родителите, които са искали да получават детски, но са отпадали заради надвишаване на дохода с 1-5-10 лв., ще бъде намерено по-справедливо решение.

15 млрд. лв. е бюджетът на държавното обществено осигуряване за 2021 г.

В него се предвижда 300 лв. минимална пенсия и 1440 лв. максимална, като в това число влиза и 5% увеличение по швейцарското правило от юли и 50-те лв., които ще се дават до края на март.

Сачева посочи, че средствата, обявени от правителството в размер на 120 лв. еднократно за хората с пенсия до 369 лв. са предвидени в социалните разходи.

Около 2 млрд. лв. е бюджетът за социални разходи, като увеличението спрямо 2019 г. е с 653 млн. лв.

E79

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ