Колонката на Стаменов: Вестник „Струма“ – тиражите падат,„авторитетът“ остава!

Веселин Стаменов

От Веселин СТАМЕНОВ

Знаете ли в колко тираж се отпечатва една училищна малотиражка? Имам предвид вестничето, което почти всяко училище издава – от 500 през 800 до 1000 броя. Можете да попитате всеки директор на училище да ви предостави фактурите си за печат. Вестникът на община Струмяни, който е безплатен, се печата в тираж 5000, вестникът на Банско също е в подобен тираж, един некролог на починал в Благоевград се печата понякога в тираж 100 – 150 броя…
Защо ви занимавам с тези факти? За да се поинтересувате за реалния тираж на пресата в Югозападна България. Знаете ли вестник „Струма“ колко броя продават на територията на град Благоевград? Честно – от 300 до 700 в зависимост кой и как са оклепали и как са откраднали статиите от интернет за броя. Направете сега съпоставка с тиража на училищните вестници, с тиражът на некролозите, с брошурите, които „Лидъл“ печата например….
Щеше да е смешно, ако не беше трагично, нали? Излиза, че ако утре вземете да направите една брошура, в която да напишете вашето послание към обществото и го размножите на ксерокс и го разпространите из града за 3 ст. на брой, което прави за 1000 броя – 30 лева, ще биете двойно по тираж всекидневника на Югозападна България на територията на цялата югозападна столица. Ако инвестирате още 30 лева за деня, ще го направите за цяла Югозападна България. Потресаващо. И, представете си, само за това, че им вярвате, в „Струма“ продължават да се хранят и да лежат, правейки се, че работят над 15 хрантунтика. Манипулират ви, правят се на „големи“, парадират с дългогодишната си история, само и само да продължавате да ги храните.
Аз лично им правя евала, защото не са много хората, които добре се хранят само с изкуствен „авторитет“ и нищо друго на лице… Това също си е професионализъм – да правиш пари от некадърност – и е редно да им се признае.
С този коментар нека считат, че са получили признание от Топ Преса. Да, тези които ви свихме перките за последните 5 години, откакто съществуваме. Хвала на нетактичността! Браво на успешната манипулация!
Дерзайте – дъното е близо!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене