Благоевградчанинът Евгени Петров: Измамиха ме при лизингова покупка на скъп телефон в „Германос“, три пъти го нося на ремонт, три пъти ми го връщат непоправен

Синът на ексуправителят на „Паркинги и гаражи“ е разочарован, че служителите на телекома искат да плаща лизингови вноски през всичките месеци, през които новозакупеният  мобилен телефон е на ремонт в сервиза

Измамиха ме при покупка не телефон от магазин на „Германос“ в Благоевград, съобщи в редакцията на в-к „Вяра“ Евгени Петров, син на бившия управител на „ПАркинги и гаражи“ в областния център Александър Петров. Младежът е категоричен, че вежливо усмихантите служители на фирмата продават стари и невалидни апарати на хората, предлагайки ги на лизинг с цел да преподписват договорите си с мобилния оператор. Той съветва своите съграждани , които закупуват стока от магазините  на „Глобул“, да  бъдат изключително вни­мателни при предлаганите им асортименти.

Афектиран от проблема, Евгени Петров разкри: „Бях много доволен от телефона, който ми предложиха да за­купя на лизинг като лоялен клиент. Много отдавна исках точно такъв телефон, освен това признавам, че бях полас­кан и от факта, че оценяват дългогодишната ми лоялност като техен клиент. Затова в момента, в който ми предло­жиха да го закупя, и то по на­чин, който да не ме натоварва сериозно финансово, веднага се съгласих“, разказва Евгени.

40 д ни по-късно обаче той с из­ненада уста­новява, че телефонът му има сериозни (ефекти. Младе­жът веднага го занася в цент­ралния офис на „Германос“ в Благоевград, където го ос­тавя за ре­монт, тъй като е все още в га­ранция, с иска­нето, докато е на поправка, да бъде освободен от лизинговата вноска Вместо да тушират ра­зочарованието му на излъган клиент и да прекратят лизинга на скъпия телефон по времето на ремон­та, операторът му спира из­ходящите повиквания с моти­ва, че е надвишил кредитния лимит. Сред като заплаша ис­каната сума, обажданията му за минути се активират, но Евгени остава без апарат, тъй като закупеният е оставен за ремонт. След цял месец ре­монт най-сетне той получава апарата си, но два дни по-къс­но телефонът отново блоки­ра. „И от тогава до днес се за­почна едно безконечно ходе­не по мъките. Пак го занесох, пак го приеха за ремонт, пак ми го върнаха ремонтиран и на пак не поправен както тряб­ва“, коментира той.

Не стига всичко това, но след като Евгени го връща за трети път за ремонт и отново му го дават непоправен, той остава изумен от отговора, написан в протокола при пре­даването на телефона му, а именно, че апаратът при за­купуването от магазина е на­пълно бил здрав и надлежен, но тъй като той не го е полз­вал правилно, roe повредил. След този отговор Евгени Петров се отказва от безсмис­леното общуване със сервиз­ните работници и служители­те на магазина и депозира жалба в Комисията за защита на потребителите в София, където обяснява случая под­робно. Жалбата е депозира­на преди дни и Евгени с не­търпение очаква резултатите от нея да бъдат в полза на не­го. Експерт в Комисията за защита на потребителите в Благоевград каза, че имат дос­та случаи от този род и много често депозираните жалби за­вършват в полза на ищеца.

За коментар потърсихме и мобилния оператор, откъдето уточниха, че решение на проб­лема и становище по него мо­же д а бъде произнесено, след като жалбата бъде обстойно разгледана и случаят щателно проверен. Евгени f 1етров е ка­тегоричен обаче, че докато случаят с телефона му се разс­ледва, той няма да плаща лизинговите вноски по него.

Вестник „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене