Боян Радев: Как може да няма втори лифт в Банско?

Радев – един от най-го­лемите българ­ски спор­тисти за­стана зад идеята за втори лифт на Банско.

„Как може да няма втори лифт в Банско“, възкликна в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR двукратният олим­пийски шампион по борба.

Той се подписа и под писмо, в което известни български спортисти подкрепят разви­тието на зимните спортове и строежа на втора кабинка над града.

Сред имената, застанали зад идеята, са Стефка Костадино­ва, Петър Попангелов, Екате­рина Дафовска, Любо Ганев, Димитър Бербатов и др.

Радев се възмути на еколог от фондация „Биоразнообра­зие“, който в свой статус във Facebook ги нарече елитни проститутки.

„Това е обидно за личности, които са вдигали знамето на България“, отсече той.

„Тогава той не е бил роден, а сега говори глупости за тези хора – олимпийски шампи­они, световни рекордьори. Как може да ги нарича така елементарно. Как може хора да стоят зад него и да му вяр­ват“, учуди се Радев.

„Аз съм скиор и знам какво е да чакаш час и половина за лифта, за да се качиш догоре и да се спуснеш, и отново да чакаш. Максимум три-четири пъти можеш да се спуснеш през елия ден“, обясни спор­тистът.

По думите му това е престъ­пление спрямо скиорите, спрямо децата със ските и шейните. „Това е обидно“, за­върши Боян Радев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене