Димитър Макриев със специално ново отличие

Роденият в Гоце Делчев футболист спечели „Златната обувка“ в кипърското първенство

Това поредно индивидуално признание във футболната си кариера.отличие той заслужи, след като стана голмайстор във футболния елит на островната държава. Там той се състезаваше с екипа на „Неа Саламина“ и реализира 19 гола през кампанията като с това помогна на своя тим да се класира на шеста позиция в шампионата.

Неврокопчанинът раздели приза с аржентинеца Фернандо Кавенаги от шампиона АПОЕЛ (Никозия) и с бразилеца Андре Алвеш от АЕЛ (Лимасол), които също се разписаха по 19 пъти през сезона.

Добрият сезон, който регистрира Димитър Макриев бе оценен повече от достойно от феновете и ръководството на неговия тим, които направиха всичко възможно, за да си осигурят услугите му по-рано преди края на първенството. След като се чуха гласове, че има интерес към него през пролетта привържениците на „Неа Саламина“ се организираха, за да помогнат за изплащането на заплатата на футболиста, превърнал се в техен кумир със своята игра. Така те показаха отношението си към клуба за пример на много други места. В крайна сметка любовта на запалянковците и отличният прием от ръководството, накараха българина да удължи своя договор, след като миналото лято играчът дойде в отбора. Той показа лоялност към своя клуб, след като имаше интерес към него от някои грандове като „Омония“ и АЕЛ, но не прие.

Това на практика доказа максимата, че „човек не е пророк в родното си място“, след като в „Левски“ го освободиха, а някои побързаха да го обявят за „свършил за футбола“. За тяхно съжаление Димитър Макриев показа, че е истински професионалист и има талант, след като в Кипър привлече вниманието към себе си с головете, които отбеляза. Така футболистът показа, че онези, които го отписват и говорят квалифицирано колко много познават футболната ни действителност, ще трябва да спрат да говорят. Ние от ТОП ПРЕСА пък винаги сме оставали и сме били зад него като призоваваме псевдоспециалистите да замълчат за момента и да погледнат трезво на нещата. По-добре да оставят злобата и ненавистта, защото не са те, а да погледнат на всичко трезво.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене