Без категория

Мария Габриел отново ще е в листата за Европарламента

20-10-02

8 март дойде и замина. Около празника се завъртяха едни луди дебати що е то 8 МАРТ и разрешено ли е да го празнуваме или е ня­каква комунистическа измислица… Отмина и онова глупаво суетене, в което „едни жени подаряваха цветя на други жени“, мъжете могат да го правят все­ки ден, та даже и на 8 МАРТ. Сред празнич­ните цветя някак меж­ду другото подминах­ме един друг аспект на този ден.

Международния ден на жената е преди всичко ден, който да ни напомни за усилията и инициативите, които трябва да се предпри­емат всеки ден, за да се постигне равенство между половете. Това заявиха Жозеф Дол, председател на ЕНП и председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и българ­ският евродепутат Ма­рия Габриел,говорител на ЕНП в Комисията по правата на жените и равенството между по­ловете в ЕП в навече­рието на Международ­ния ден на жената.

„Наложително е да се сложи край на наси­лието срещу жени. То е още по-сериозен бич, защото приема различ­ни форми и засяга всич­ки държави-членки.

Международният ‘ ден на жената през 2014 бе посветен на този фено­мен и Групата на ЕНП подчертава ключовата роля на превенцията, по-специално чрез ин­формационни кампа­нии“, заявиха те.

До края на месеца от местната структура на ПП ГЕРБ в гр. Гоце Делчев ще обявят офи­циално своя кандидат за евроизборите през май. Неврокопчани оценяват работата на Мария Габриел и ще подкрепят кандидату­рата й за втори мандат в Европарламента, съ­общи народният пред­ставител Георги Андо­нов.

Вестник „Хроника“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене