Три титли от европейското по канадска борба за Югозапада

Благоевградчанинът Валентин Господинов със злато и при мъжете на лява ръка, след първото място при юношите

Три европейски титли спечелиха българските състезатели на вчерашните битки на лява ръка на Европейското първенство, което се провежда в Румъния. Интересното е, че и трите златни медала спечелиха състезатели на благоевградския клуб по канадска борба „Спартак“.

Звездата на нов голям талант в този спорт изгрява на този шампионат. Става дума за благоевградчанинът Валентин Господинов. При юношите в категория до 70 килограма младокът се представи шампионски, като спечели злато на лява ръка и бронз на дясна. Валентин Господинов обаче не се задоволи с тези два медала и вчера – при мъжете, той се изкачи на най-високата стълбичка на лява ръка.канадска борба 2

Абсолютният фаворит в своята категория (до 85 килограма) Сашо Андреев не допусна изненада и спечели златния медал в категорията. На финала той се изправи срещу друг българин – Пламен Димитров, за който остана сребърния медал.

Категория до 110 килограма продължава да бъде българска територия. От няколко години Краси Костадинов е абсолютен световен хегемон и вчера и той не допусна изненада и за пореден път спечели европейската титла на лява ръка.

канадска борбаСъздателят на клуба по канадска борба „Спартак“ и многократен спортист №1 на Благоевград – Георги Гайдарджиев, не успя да спечели финала в категория до 60 килограма и се задоволи със сребърния медал.

Днес ще се проведат състезанията на дясна ръка при мъжете и жените където очакваме още отличия.

е-79.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене