НА ПРОЩАВАНЕ! Н. Шенсой се провъзгласи за най-успешния треньор в „А“ група, обяви дуел на номер 2 Ил. Илиев

Наставникът на ОФК „Пирин“ Наджи Шенсой се провъзгласи за най-успешния треньор в завършващото днес първенство на „А“ група и обяви дуел на номер 2 в личната му класация Илиян Илиев, който води „Локомотив“ /Пд/. „Заварих отбора с 4 т. след първите 11 кръга, а сега сме на спасителния бряг, при това с победа на терена на основния ни опонент „Монтана“. Това ми дава право да се гордея с постижението си“, мотивира самономинацията си косоварят и я подкрепи с поредната притча.

„Кокошката започва да кудкудяка и да се хвали, че снася яйце предварително, защо тогава аз да не се похваля вече след свършената работа“, допълни Шенсой. Специалистът обеща отборът му да играе феърплей в протоколния двубой със смърфовете, за които 3-те точки са задължителни в очакване на чудо на Овча купел в задочния спор със „Славия“ за последната вакантна виза за Лига Европа.

„Казах на моите футболисти, че този мач е изпит за характера им и е в защита на името на клуба. Не ни интересува кой ще играе в евротурнирите, ние гледаме себе си. Държа да спечелим и по друга причина – да запиша победа срещу втория по успех треньор след мен Илиян Илиев, който преобрази „Локомотив“ през пролетта“, поясни още предводителят на зелено-белите. Той декларира, че не търси възмездие за скандалната раздяла с пловдивското „Юве“ при първия му престой в България преди време, когато бе прогонен по настояване на местните ултраси. „Не се сърдя на никого. Феновете винаги са прави, без тях футбола нямаше да го има“, отсече Н. Шенсой, след което като на прощаване зареди благодарности към футболните хора в областния център на Пиринско, давайки да се разбере, че е по-близо до изхода, отколкото до нов договор с клуба.

„На първо място благодаря на кмета Атанас Камбитов, защото в днешно време в България най-трудно е да се намират пари, а той се постара да ни осигури всички необходими условия. Вярно е, че имаме закъснение на заплати и премии, но това не омаловажава неговите усилия всичко да ни е наред. Благодаря и на футболистите, които са основните елементи в процеса, благодаря и на феновете, които ме доведоха през есента и засвидетелстваха доверието си към мен. Не на последно място съм благодарен на помощниците ми Добри Митов и Стефан Гошев, както и на останалите хора от екипа, доволен съм, че работихме заедно“, завърши емоционалното си слово кавалерът на приза „Треньор номер 1 на Благоевград“ за 2015 г.

След заключителния съдийски сигнал тази вечер Н. Шенсой заминава за родния Призрен в Косово, където ще чака до средата на юни решението на клубното ръководство дали ще приеме изричното му условие за преследване на по-високи цели в следващия шампионат, за да остане начело на ОФК „Пирин“.

От „Дъбравска“ 1 напомниха на привържениците, че поради наложеното наказание от БФС ще бъдат отворени за зрители само първите два сектора откъм центалния вход на стадиона. Затова в обращение ще бъдат пуснати само 2500 билета.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене