Скандал в Гоце Делчев навръх 24 май: Дете едва не си глътна езика на площад „Македония“ – родителите му го спасиха…

Бърза помощ само чу за случая!ВЪПРОСЪТ Е – КОЙ ЩЕ ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТТА, АКО ЕДИН ДЕТСКИ ЖИВОТ СИ БЕ ОТИШЪЛ ЗАРАДИ БЕЗХАБЕРИЕ?

Вили ИКОНОМОВА

24 май тази година в град Гоце Делчев можеше да бъде обагрен в черно заради инци­дент, разминал се на косъм от голяма трагедия. Човек на вестник „Градът“ стана пряк свидетел на потресаващ слу­чай на площад „Македония“ в града. В разгара на празника и манифестацията на един от батутите, намиращи се на площада, малко дете си глът­на езика и бе спасено като по чудо от навременната намеса на своя баща и неговите прия­тели. От уважение към семей­ството и травмата, която по­лучиха, няма да публикуваме имената им. Съвестни свиде­тели на инцидента и нашият човек веднага сигнализирали на „Бърза помощ“ в града и след половин час разбрали, че всичко било наред. Последнои те били чули за случая и че то оставяме на вас, уважаеми читатели, да коментирате, но питаме от трибуната си – защо на такива големи меро­приятия като манифестация на 24 май, където целият град е по центъра, в района няма дежурна линейка? Както виж­даме, другите институции си вършат работата – полицията бди на всеки ъгъл за нередно­сти, пожарната също… „Бърза помощ“ – Гоце Делчев, пред­почита да люпи семки и да решава кръстословици. ­

Обърнахме се по случая към местното поделение на „Бърза помощ“, откъдето ни пренасочиха към ръковод­ството им в Благоевград. От там пък решиха да замъл­чат.

Ние обаче няма да спрем да питаме, кой и защо не си вър­ши работата или ако я върши, то я върши през пръсти…?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене