Местния печат

„Струма“

Криминалисти откриха марихуана в автомобила на общинския съветник д-р Б. Дашков, двама арестувани

Криминалисти от РУП-Дупница откриха марихуана в автомобила на общинския съветник от ГЕРБ-Бобов дол, хирурга д-р Борис Дашков. Пред десетки чакащи на автобусната спирка срещу полицията в Дупница криминалисти от Районно управление спряха за проверка роувъра на д-р Дашков и го претарашиха.

Бисер Богданов осъден на 6 месеца условно за рекет, сключи сделка с прокуратурата

Благоевградският бизнесмен Бисер Богданов се призна за виновен за рекет и сключи сделка с прокуратурата да изтърпи 6-месечна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок. Постигнатото споразумение е за изнудване на Славчо Филипов, който през 2010 година взел кредит от 10 000 лв. Това беше един от ключовете свидетели, върху чиито показания бе изградено обвинението за лихварство срещу Бисер Богданов.

Студентите от АУБ бесни от повишена на 300 долага такса „столова“, отказват да плащат за студена и безвкусна храна

Студенти от Американския университет в Благоевград заложиха мина на президента Страци Кулински, след като събраха първата в 5-месечния му досега мандат протестна подписка заради решението на ръководството на вуза да увеличи тройно разходите им за столова – от 100 на 300 долара на семестър.

Обединяват в холдинг болниците в Петрич и Сандански, ще си „менкат“ пациентите

Досегашният управител на МБАЛ  „Свети Врач“ в Сандански д-р Илия Тонев бе избран отново за шеф с тригодишен мандат на управление.  Това стана с гласовете на 18 от общинските съветници в курортния град. Против кандидатурата на доктор Тонев гласува д-р Васил Попов.  

На 31 май от Благоевград Корнелия Нинова обявява старт на изборната кампания на БСП, Паскалев сондира шансовете си за президент

Новоизбраното Изпълнително бюро на БСП прави първото си изнесено заседание в Благоевград през следващата седмица, най-вероятно на 31 май, във вторник, съобщи председателят на благоевградската партийна организация Николай Бошкилов, който от 2 дни уточняваше доколко датата е удобна за другарите от София.  

„Вяра“

1370 танцьори на фестивала „Мир на Балканите“ предизвикаха музикален взрив в Дупница

Стартът на ХV югозападен международен фолклорен фестивал „Мир на Балканите“, даден на площад „Свобода” вчера, се превърна в истински празник за Дупница. Многобройните зрители се наслаждаваха на ритмите и ярките цветни носии на стотици танцьори от България, Македония, Сърбия, Полша, Украйна, Грузия и Индия.

Потрес в Гуцал! 88-год. Евтимка Зарева изгоря в пожар на рождения си ден, намерили я в леглото

88-годишната Евтимка Зарева изгоря навръх рождения си ден в дома си в самоковското село Гуцал. Местните жители са в потрес от трагедията.

Кюстендилският пчелар Калин Гавазки ожилен от „Млад фермер”: Програмата ни загробва, 25 000 лв. не стигат за нищо, половината пчели ми загинаха

50-годишният пчелар Калин Гавазки от Кюстендил се ожали от програмата „Млад фермер”, като изтъкна, че отпуснатите първоначално 25 000 лв. не стигат за никъде. Гавазки се занимава с пчели от 3 години. Той има 250 кошера, разпределени на пет места. „Дъщеря ми е титуляр на програмата „Млад фермер”, но това е тънък лед за пчеларите. Един кошер дава между 10 и 20 килограма мед, като 20 кг вече мога да кажа, че е свръхпроизводство. Рядко обаче пчелари вадят повече”, разказа Калин Гавазки.

Бояна Шарбанова грабна приза „Учител на годината” на 60-ия юбилей на Трето ОУ в Благоевград, сподели: Обичта е тайната на успеха

Началната учителка Бояна Шарбанова грабна приза „Учител на годината” на изискано тържество за 60-ия юбилей на Трето ОУ „Димитър Талев” в Благоевград. „Щастлива съм заради голямото признание на моя труд! Ако се питате коя е тайната на успеха, това са обич и благодарност”, написа  Шарбанова във фейсбук.

Д-р Борис Дашов извади от алкохолна кома 20-годишната Диана от Дупница, препила на абитуриентска вечер

20-годишната Диана от Дупница беше приета в Спешния център на общинската болница в кома след зверско препиване. Състоянието на Диана се подобрява, съобщиха източници на вестник „Вяра” от спешното.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене