248 директори и учители са удостоени с почетното отличие „Неофит Рилски“, сред тях 14 от Благоевградско

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева издаде заповед за удостояване с почетното отличие „Неофит Рилски“ на 248 директори и помощник-директори на училища и детски градини, учители, педагогически съветници и служители в системата на народната просвета.

Ежегодните награди „Неофит Рилски“ се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високо професионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България.

Отличените са номинирани по предложение на учителските колективи, в които работят, или по предложение на социалните партньори.

Сред наградените попадат 14 преподаватели и директори от област Благоевград.

Това са инж. Кирил Зашев  – директор МЦТПО в Благоевград, Таня Гърчева – старши учител в ПГИ „Иван Илиев“ – Благоевград, Мая Касева – старши учител в СОУ „Кузман Шапкарев“ – Благоевград, Теодора Радева – старши учител в СОУЧЕ „Св. Кримент Охридски“ – Благоевград, Недялка Ангушева – старши учител в ПМГ „Яне Сандански“ – Гоце Делчев, Мария Самоковарева – старши детски учител в ОДЗ №2 „Джани Родари“, в Гоце Делчев,Таня Иванова – главен учител в ОУ „Климент Охридски“ в Сандански, Магдалена Бусарова – старши учител в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – Гоце Делчев и др.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене