Гришо отпадна от Индиън Уелс

Григор Димитров

Ракета номер 1 на българския тенис Григор Димитров не успя да преодолее третия кръг на Индиън Уелс. Хасковлията бе елиминиран от Ернестс Гулбис след изключително напрегнат трисетов мач, изпълнен с обрати и много любопитни моменти, пише gong.bg. Гришо напусна надпреварата след 6:2, 1:6, 5:7, въпреки много самоотвержената си игра.

Това бе трети мач между Гришо и Гулбис от началото на сезона. Латвиецът се наложи над хасковлията във втория кръг в Ротердам, но малко по-късно Гришо взе сладък реванш на четвъртфиналите в Акапулко, а впоследствие триумфира и с трофея в този турнир. За жалост в днешния мач българинът не успя да продължи победния си ход.

В първия сет Григор Димитров набързо поведе с 2:0 гейма, след като търпеливо спечели продължило дълго първо подаване. В тези минути обаче Гулбис е отърси от първоначалния шок и успя да вземе третия гей, въпреки, че Гришо показа невероятно класно отиграване в тази част, с което си спечели заслужените овации на феновете по трибуните. Димитров обаче показа концентрираност в разиграванията си, както и брилянтен сервис и доведе резултата до 4:2, за да затвори сета при 6:2.

Във втория сет, който започна със сервис на Гулбис, латвиецът показа доста по-убедителна игра. Съперникът на Гришо поведе с 1:0 гейма, но хасковлията се поправи и изравни – 1:1. Гулбис започна и втория си сервис гейм без грешка, като затвърди тенденцията и спечели гейма – 2:1. В следващия гейм хасковлията допусна няколко грешки, а това доведе резултатa до 40:15 в полза на Гулбис, който се възползва по най-добрия начин, направи пробив и увеличи аванса си на 3:1, за да се стигне и до 5:1, и в крайна сметка да затвори сета при 6:1.

В началото на третия сет Гришо поведе с 40:0 и при този резултат допусна известна разсеяност, като загуби две от подаванията си. Въпреки това обаче нашенецът спечели гейма – 1:0. Последваха доста оспорвани минути, в които играта бе буквално гейм за гейм. Гулбис изравни, последва бърз гейм за Гришо, а след това Гулбис отново възстанови равенството.

Следващият гейм бе изключително оспорван. В началото българската ракета регистрира изоставане от 0:30. Хасковлията обаче навакса разликата. Тук дойде и най-оспорваната битка. На няколко пъти Гулбис бе пред точка за пробив, но Гришо осуети възможностите. Стигна се до ситуация, в която нервите на латвиеца взеха връх и той счупи ракетата си в корта, а след това Гришо спечели гейма – 3:2.

Последва още по-оспорван шести гейм, който обаче бе за опонента на Димитров – 3:3. За сметка на това седмият гейм премина доста бързо, а добрите сервиси на родния тенисист докараха резултата до 4:3. Срещата стана още по-оспорвана и напрегната, като резултатът стигна и до 5:5. В последствие обаче Гулбис взе преднина – 6:5 и затвори сета при 7:5.

На осминафиналите Гулбис ще се изправи срещу Роберто Баутиста Агут, който победи Ярко Ниеминен.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене