Волен Сидеров ще получи обвинение за хулиганство

Волен Сидеров

Прокуратурата ще повдигне обвинение за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, съобщава „Дневник“. Той е призован да се яви в 11 ч. в Столичното следствие, където ще бъде разпитан и обвинен по случая от края на януари. Тогава в самолета от София до Варна Сидеров придружаван от депутати от „Атака“, влиза в конфликт първо с френски дипломат, а след това извън самолета се стига до сблъсък с един от пътниците и служител на реда, който е ударен.

От „Атака“ съобщиха, че Сидеров ще направи изявление пред Столичното следствие – в 10:45 ч  “ във връзка със странното досъдебно производство срещу него“.

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане до парламента за сваляне на имунитета на Сидеров, който впоследствие сам се отказа от него.

В искането до председателя на Народното събрание Михаил Миков Цацаров  написа, че поведението на лидера на „Атака“ е било „изключително скандално и цинично“. „То е демонстрация на грубо неуважение към обществото и неприкосновеността на отделната личност. Непровокираното нападение срещу свидетеля Димитър Бахнев от страна на Волен Сидеров е грубо погазване на обществено приетите норми за общуване и незачитане на достойнството и  личната неприкосновеност на гражданите. Физическото посегателство спрямо свидетеля Костадин Колев е осъществено целенасочено и при упражняване на служебните му правомощия“, пише още Цацаров.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене