МЕГА СКАНДАЛ! Пернишката кметица Р. Янакиева от АБВ говори срещу Европа по руската телевизия! /ВИДЕО/

росица-янакиева1

Кметът на Перник и едно от лицата на АБВ Росица Янакиева направи скандално изявление в руската телевизия РОССИЯ 24, видя zaPernik.com. Във филм срещу Европа, който е заснет в Перник Росица Янакиева се изказва негативно по адрес на Европейския съюз. Според кмета на Перник Росица Янакиева България дава много повече от това, което взема от Европа.
„И не говоря само за сумата, която България внася в ЕС, а за ограниченията, които ЕС задължава страните да вкарват в националните си законодателства. В голямата си част тези ограничения са ПРОТИВ гражданите на страните, присъединяващи се към ЕС“, каза Росица Янакиева.
„Въпреки, че преди 6 години аз бях една от тези, които вдигна ръка в парламента в знак на съгласие БГ да се присъедини към ЕС – от висотата на времето бих казала, че минусите са много повече от плюсовете“, говори по руската телевизия Росица Янакиева.
На 19-тата минута от филма руската телевизия, казва че Перник е на 50 километра от София и е град – призрак, някога бил център на тежката промишленост, а сега няма нищо. „Ако искате да разберете какво е Евроинтеграция – тогава трябва да останете в Перник за 1 месец за да видите какво е“, казва руската телевизия. Говорителят допълва: „Едва ли Русия ще тръгне да спасява България отново от самите тях!“. Според руската телевизия същото може да получат и украинците, ако отстояват миражите на Евросъюза.
Във филма против Европа се включва и бивш зам.директор на завода „Червена могила“ в град Радомир , който също казва, че след шест години членство би гласувал против влизането на България в Европа, а чистачка от завода му казва, че преди е получавала голяма заплата, но след като влезнала в Европейския съюз заплатата и станала малка.
Само преди дни Росица Янакиева откри предизборно офиса на АБВ в Перник, където с президента Георги Първанов и евродепутата Ивайло Калфин говореха за евроинтеграцията.
Доскоро Росица Янакиева се хвалеше, че Община Перник печели много европроекти. По такъв се направи крепостта Кракра, а сега предстои ремонт на целия център в Перник, отново с европари.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене