Гласът на народа! ОБС отхвърли предложението Ани Салич да стане „Почетен гражданин на Благоевград“, удостоиха заслужено благоевградския архитект К. Ангов с престижното звание

През 2008 година Салич бе провъзгласена за почетен гражданин на Струмяни, съветниците отхвърлиха и предложението за директора на БГ радио Н. Янчовичин

Общински съвет Благоевград отхвърли с гласуването си 2 от предложенията, внесени от образователния шеф Ивайло Златанов, телевизонната водеща, родена в Благоевград, Ани Салич и директора на БГ радио Н. Янчовичин да станат почетни граждани на областния център.
Съветниците приеха единодушно благоевградския архитект инж. Костадин Ангов, участвал в построяването на стотици апартаменти за благоевградчани, дългогодишен директор на домостроителния комбинат, да стане почетен гражданин Гласуването бе анонимно. Припомняме, че предложението за Ани Салич предизвика бурни дебати във форума на struma.com предпразнично.
Жителите на града остро възроптаха срещу предложението, мотивирайки се с това, че Салич никога не е работила на територията на града, очакваше се на сесията, направилите предложението да се мотивират защо тя е предложена за носител на престижното звание и да убедят всички съветници, но това не се случи. Ани Салич вече е носител на едно почетно звание, тя е „Почетен гражданин“ на община Струмяни, заради корените и в село Илинденци.
На 28 март 2008 година на тържествена церемония тя бе удостоена с титлата, по време на кметуването на предишния кмет на Струмяни Валентин Чиликов.. По още 49 точки съветниците ще трябва да мъдруват и гласуват. в днешната тежка сесия на ОБС.
П. Петров/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене