Молебен в Перник на 4-тата годишнина от тежкото земетресение

Четири години след тежкото земетресение в Перник и региона десетки граждани се събраха пред храма „Св. Иван Рилски“, където отец Борис и отец Людмил отслужиха молебен за благоденствие и курбан за здраве. Те отправиха молитва към Господ да бди над Перник, за да не се случват повече подобни природни катаклизми и благодариха, че земетресението не е отнело човешки живот.

„Молим се всички да живеем в мир , единение и благоденствие“  – каза отец Борис.

4На молебена присъстваха кметът на общината Вяра Церовска и заместниците й – Владислав Караилиев, Йордан Павлов и Севделина Ковачева, областният управители Александър Александров , общински съветници, и миряни, дошли да отправят своите молитви за здраве.

Около 300 порции агнешки курбан раздадоха служителите на общината на присъстващите.

5Молебен бе отсрлужен и в село Дивотино, където бе епицентъра на земетресението и където най-много сгради бяха разрушени.

Малко след 3 часа на 22 май 2012 година силен тътен, а след това и страшен трус от 5,8 по Рихтер разбуди жителите на Перник и региона. Над 80% от сградите пострадаха сериозно,  много семейства останаха без покрив. За късмет нямаше преки жертви на гнева на природата.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене