Благоевград изригна срещу Ани Салич! Хората не я искат за почетен гражданин

Има много по-достойни жители на града, казват местните

Какво е направила журналистката Ани Салич за Благоевград, освен че се е родила тук. С такъв въпрос, отправен към шефа на Регионален инспекторат по образованието-Благоевград Ивайло Златанов, се обадиха жители на Благоевград, по повод внесеното в ОБС предложение на Златанов за награждаването на Салич с престижното звание,съобщи „Струма.koм.

„Припомнете ни какво благо за града е направила Салич. Та тя от години живее и работи в София, не знаем дали въобще е работила на територията на областния център, че да има такъв значителен принос пред Златанов, за да я предлага за почетен гражданин“, пишат и във форумите темпераментните македонци.

„Нищо лично срещу Ани Салич, но Благоевград има много достойни граждани, които цял живот са работили за града и неговите жители. Нямам спомен, дали въобще Салич е споменавала Благоевград в някои от репортажите, намирам това като обида към гражданите на Благоевград и напълно нелогично предложение на Златанов“, смята читателка.

„Факт е, че Ани Салич никога не е работила на територията на областния център, а името и се свързва единствено с работа в националните телевизии, няма благоевгадска кауза, c която тя да е извела и допринесла за развитието на града“, коментират хората от Благоевград.

Дали образователният шеф Златанов знае, че емигрант в Германия дарил 250 000 лева за осветление на стадион „Христо Ботев“, този човек и до момента е неизвестен.

Знае се, че живее в Германия, но е помогнал на родния град. В момента спортната комисия в общината издирва този емигрант, който наистина заслужава почит, гневят се хората.

На 25 май предстои сесията на местния общински съвет. Шефът на РИО Златанов ще открие сесията с това предложение, дано да успее да мотивира предложението си пред съветниците и Благоевград

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене