„Пирин“ се спаси след победа над прекия конкурент „Монтана“

„Пирин“ (Благоевград) постигна победа с 1:0 като гост на „Монтана“ и така си гарантира оставането в А група.

Емил Велев не запази никой от титулярите си за предстоящия финал с ЦСКА за купата на България във вторник, но въпреки това тимът му загуби и ще трябва да играе бараж за оставане в елита.

„Орлетата“ вече водят с пет точки пред днешния си съперник, но разликата е непреодолима, тъй като до края остава само кръг.

Още в първата минута Костадин Дяков пробва изстрел от дистанция, но вратарят на домакините Христо Иванов се намеси добре. В 36-ата минута след грешка на Антон Костадинов се наложи и стражът на „орлетата“ да се намеси, излизайки далеч от вратата си.

Първата по-интересна ситуация през второто полувреме дойде в 55-ата минута. Сергей Георгиев не успя да се възползва от добро извеждащо подаване и се забави, след което обаче би много слабо.

Играчите на Емил Велев стигнаха до ново положение след хубава контра атака в 67-ата минута. Резервата Атанас Илиев намери Иван Стоянов, който напредна, но той се забави и пасът му бе пресечен от Румен Сандев.

„Пирин“ нанесе своя удар в 73-ата минута, когато Мартин Тошев продължи топката към Даниел Генов. Той преодоля Асен Георгиев и прати топката в мрежата.

„Монтана“ се хвърли напред, но това доведе само да два неточни удара на Сергей Георгиев и така резултатът се запази до последния съдийски сигнал.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене