Ексклузивно: Двама зрелостници от Гоце Делчев хванати да преписват! Още трима от областта допълват черния списък!

Сведенията бяха дадени от РИО-Благоевград, където отчетоха края на изпитния ден и в момента обработват материалите от втория ДЗИ

Две от анулираните работи са в Гоце Делчев, където въпросните зрелостници са се опитали да хитруват с допълнителни „помощни средства“. Единият от тях е преписвал в Невокопска професионална гимназия „Димитър Талев“, а другият грешник е в ПГ по МСС „Пейо Яворов“, който е бил спипан с втори телефон. 

Един възпитаник на ПМГ „Акад. С. П. Корольов“ също е опитал да мине между капките но зоркият поглед на квесторите е предотвратил опита му да преписва.

Анулирани, заради установено наличие на втори мобилен телефон и други технически средства, са работите на още двама от зрелостниците, които са полагали изпити в сградите на Земеделска професионална гимназия в Сандански и Професионална гимназия по икономика и туризъм в Петрич, говорят данните от РИО-Благоевград. 

От заявилите желание за явяване на втора задължителна матура 2604 зрелостници 75 са недопуснати, а 86 са неявилите се днес. Общо 2443 младежи и девойки за писали днес на втората задължителна матура за 12-и клас в Пиринско, като най-много зрелостници са се явили на изпита по География и икономика – 877, коментира шефът на РИО-Благоевград Ивайло Златанов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене