Неврокопчанката Елена Ангелинина в опис на Студентски град извън чалготеките

След всяко произшествие в Студентски град се завърта цикъл от репортажи, интервюта, обвинения и оправдания. Масово схващане е че „греховният квартал” е меко казано неприятна среда за академично развитие. Викане, силна музика и побоища са първите асоциации на хората за жилищния комплекс. Ала това е медийният образ, набит в главите им.

IMG_2060л

Всъщност Студентски град се намира в полите на Витоша. Той е един от най-разнообразните населени площи в София.

IMG_2050l

Ако се огледаш – виждаш стари жилища от времето на комунизма, които днес са обитавани от студенти. Последните ремонти са довели до подобрения в много от тях, включително и тези, които приютяват чуждестранните студенти. Има много търговски, бизнес и жилищни центрове.

IMG_2048л

При всичките им оплаквания, мнозинството студенти продължават да стоят в Студентски град, въпреки обстановката. Икономиката казва, че хората реагират на стимули и, ако трябва да съдим по реакцията на академичната младеж, ситуацията си ги устройва.

IMG_2042л

Може би не всеки се вглъбява в мизерията. Студентският живот е без претенция за нещо голямо. Или забележително. Вдигаш поглед нагоре и се удивяваш. От красивото небе над София след дъжд.

IMG_2057л

Гледка, която нищо никога няма да изтрие. Усета за нощния хлад, който влиза през балкона докато споделяме няколко минути тишина. Никакви пари и вещи не са нужни, за да се полюбуваш на облаците и красотата на природата.

IMG_2047l

Животът е прекрасен, ако погледнеш отвъд това, което виждаш. За да оцениш моментите тук и сега. За да видиш Студентски град като място, изпълнено с младост, красиви гледки и блокове. Защото чалготеките са си все още там, докато отминалите мигове – не. Но поне успях да ги запечатам във фотографии!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене