Разтърсващо писмо на безработна майка с три деца от Разлог разплака всички във Фейсбук

Калин КАЛИНОВ
Искрена изповед на млада жена от Разлог, майка на три деца, трогна до сълзи потребителите във „Фейсбук“.
На личната си страница в най-голямата социална мрежа 38-годишната Надя Аврамова открито споделя за тежкия си и труден начин на живот, който води, отглеждайки трите си невръстни деца – на 3 г., на 5 г. и 7-месечно бебе.
Отвратена до дъното на душата си от управниците в България, Надя Аврамова споделя, че единственото, от което има най-голяма нужда, е някой добър човек да й помогне, за да започне работа.
„Въпреки че децата ми са малки, аз искам да работя, за да се грижа за тях, но няма къде”, каза тя. „Всички работодатели, когато разберат, че имам три деца, при това на тази възраст, се страхуват да ме вземат на работа.
Аз не прося милостиня, не искам да живея от подаяния, просто искам да работя, за да изхраня децата си”, споделя още жената.
Надя разкрива, че с бащата на децата си живее от години на семейни начала и въпреки факта, че той работи като дърводелец, с неговата заплата семейството не успява да покрива ежедневните си нужди.
„Имаме много кредити, едвам смогваме да ги плащаме, всеки месец тръпнем в страх, че може да ни спрат тока, тъй като невинаги успяваме да го платим навреме. Пералнята у дома ни се развали, пера децата на ръка, нямаме пари за нова, пари за ремонт на старата също нямаме. Нееднократно съм се обръщала към институциите с молба да ни помогнат, но нищо. Единствената надежда вече са само добрите хора във „Фейсбук“, аз не искам помощи, искам само някой да ми даде възможност да работя, въпреки че съм с малки деца”, категорична е Надя Аврамова.
Тя споделя, че единствената работа, която при добро желание на някой хотелиер би могла да намери, е тази като камериерка в някой хотел в Банско. „Последно работих като камериерка в Банско, това беше през лятото, тъй като работата по хотелите е сезонна. А и не навсякъде може да те вземат, всичко много зависи от клиентите, ако има клиенти – те взимат, ако няма, ти казват, че няма начин. Сега чакам зимата, дано туристите да се раздвижат и да напълнят хотелските комплекси. Това за мен е една надежда да работя. Но нищо не е сигурно, защото хората много обедняха в последните години, все по-рядко почиват, тези, които могат да си го позволят, са малцина, те обикновено запълват капацитета на определени хотели, а там има назначени хора на работа. Това е един безкраен лабиринт, от който няма измъкване”, разочарована разказва Надя.
„Мечтая единствено за работа и хляб на децата си, това е моята мечта в България. Докато едни мечтаят за пътешествие с яхта или круиз, аз се ограничавам само с мечтата си да нахраня децата си, за да са здрави”, просълзена казва 38-годишната майка и допълва, че това – да отглеждаш деца в страна като нашата – е въпрос на истинска смелост.
„Ето затова хората не правят деца и не раждат, защото се страхуват, че с появата им автоматично остават без работа и храна”, тъжно допълва Надя Аврамова.
Всеки, който иска да помогне на нея, може да го направи, като й пише на имейл адрес: nadeto.avramova@Gmail.com или на адрес в гр. Разлог, ул. „Яне Сандански” 9.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене