Мистерия около мегапроект! Търсят безуспешно с нотариус руските съдружници в непостроения балнеокомплекс на „Аква триътмънт“ в Сапарева баня

Акционерите в „Аква триътмънт“АД, дружеството между община Сапарева баня и руския държавен фонд „Закон, справедливост и милосърдие“ за изграждане на балнеоложки център върху 15 декара, не се явиха на насроченото общо събрание вчера. Нотариус Луиза Стоева не е открила членовете на борда на директорите въпреки опитите й.

Руско-българското дружество е регистирано на адреса на общината, но няма офис в сградата. Г-жа Стоева заяви пред репортер на вестник „Струма“: „Три пъти ходих, но не открих представител на дружеството и залепих писма, както е по закон. Срокът на нотариалната покана изтича на 23 май, а адвокатът на общината трябва да каже кога може да се проведе заседание според Търговския закон“, уточни нотариусът . Както вече стана известно, кметът на Сапарева баня Калин Гелев изпрати нотариална покана до всички членове на борда на директорите на АД-то, в това число и на руските акционери, но техен представител няма в Сапарева баня, т. е. няма кой да я получи.

В телефонен разговор кметът съобщи: „Имам уверението на руските партньори, че ще пристигнат в Сапарева баня в края на май. Тогава ще решим какво ще правим оттук нататък. Общината има вложени 4 800 000 лв. в дружеството, това е стойността на имота, който е предоставен за изграждането на балнеосанаториума, който така и не се построи“, обясни Калин Гелев. Той каза още, че в общината няма никакви документи на „Аква трийтмънт“АД, т. е. не се знае кой стопанисва документите на дружеството.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене