„Ауди“ на газ се запали на светофар в Благоевград

Лек автомобил „Ауди” се запали на светофар в Благоевград, загасиха го притекли се на помощ младежи, както и пристигналия екип огнеборци, съобщава БГНЕС. Инцидентът стана към 12.05 часа днес на кръстовището между улиците „Ив. Михайлов“ и „Димитър Солунски“ на изхода на града в посока Бело поле и София.

Водачът на автомобила, който е възрастен мъж, спирайки на червения сигнал на светофара видял, че капакът на двигателя започнал да пуши. След като светнало зелено, по инерция автомобила се придвижил по напред по ул. „Иван Михайлов” и спрял плътно в дясно.

На помощ на водача се притекли двама младежи от преминаващи автомобили, които вдигнали предния капак на „Ауди”-то с пловдивска регистрация и започнали да гасят. По това време пристига и пожарната. След като загасили горящия двигателен отсек, огнеборците откачили акумулатора и спрели притока на газ към двигателя.

„Добре, че не гръмна”, каза водачът на автомобила. Бързата намеса на младежите предотвратили пълното изгаряне на автомобила, водачът и съпругата му не са пострадали. Автомобилът при запалването е работил на газ.

E79 News; Снимки: БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене