Без категория

О. Соколов единствен кандидат за поста началник на Инспектората по образование в Благоевград

огнян соколов

Настоящият началник на Регионалния инспекторат по образованието Огнян Соколов е единственият кандидат за участие в конкурса, който министър д-р Анелия Лисарова обяви миналата седмица за поста. Срокът за подаване на документи изтече в 17.00 часа в понеделник и инспекторатът осъмна само с неговата молба и комплект документи, позволяващи му да оглавява образователната институция. Сред тях са магистърска степен на висше образование, ръководно ниво 5 А по Класификатора на длъжностите в администрацията, повече от 5 г. професионален опит в области на дейност, свързани с организацията, контрола и управлението на системата на народната просвета, добри компютърни умения и др.

Предстои О. Соколов да защити концепция на тема „Развитие на образованието в област Благоевград“ и да мине на интервю. Датите за защитата и интервюто още не са насрочени, но едва ли ще се бавят много предвид започналото в понеделник подаване на документи от зрелостниците за избор на втората задължителна матура и организационните задачи на инспектората във връзка с края на учебната година, който е след 2 месеца.

Припомняме, че безпартийният Огнян Соколов управлява Регионалния инспекторат до 2010 г., когато ГЕРБ го смени с Ивайло Златанов, а обратната рокада бе направена през есента на миналата година.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене