Първа сватба в Крушево от 5 години насам: Във вечна вярност и любов се врекоха Айсел Моллова и Ибраим Караасанов

Красивите младоженци Айсел и Ибраим Караасанови вдигнаха приказна сватба в Крушево – първата в селото от 5 години насам, снимки: Личен архив

С невиждана досега в гърменското село Крушево сватба прекрасните младоженци Айсел Моллова и Ибраим Караасанов се врекоха във вечна вярност и любов и сключиха тържествено своя брак в неделя, на 15 май.

От пет години насам в селото не е имало сватби, въпреки че млади хора не липсват, коментират жителите на селцето, поздравявайки от все сърце най-младото семейство с надежда тяхната елитна сватба да е повлекла крак и в Крушево да има повече сватби и щастливи млади семейства оттук нататък.

Младата двойка събра над 800 гости и сподели с тях голямата си радост от най-красивия ден в живота си. Роднини и приятели от целия регион станаха съпричастни с щастието на Айсел и Ибраим.

Тържеството бе на две смени и благодарение на хубавото време дългите хора се виеха до късно в неделния ден на площада в селото.

Приказното събитие, което свърза в красив брак двамата влюбени, ще се помни в Крушево и с това, че бе първата съвременна и модерна сватба в селото, с шаферки, които бяха подготвили различни ритуали.

Атрактивните шаферки организираха невероятни сватбени игри закачки, като заляха кумовете и младоженците с удобни и неудобни въпроси, на които те трябваше да отговарят на микрофона, след което пък им спретнаха надиграване без обувки.

Кой ще е следващият младоженец и булка пък показа играта с хвърления жартиер, който младоженецът свали свенливо от крака на чаровната Айсел и запрати да го ловят ергените и момите сватбари.

Красивата булка на Ибраим Караасанов – Айсел, е от съседното село Ореше. Миналата година беше абитуриентка, а в момента работи като помощник-готвач в хитовото заведение „Ванита“ в Гоце Делчев. Младоженецът пък е завършил НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев и работи в частна фирма в родното си село.

Двамата влюбени вече градят своето и бъдещето на семейството си. Тяхната сватба ще се помни дълго както от жителите на двете села Крушево и Ореше, така и от всички гости, които станаха свидетели на специално приготвените игри с очарователните шаферки, дългите хора, които се извиха от многобройните сватбари и сърдечните пожелания, които получиха Айсел и Ибраим.

Да са живи и здрави, да се обичат и уважават до дълбоки старини и да си народят красиви като тях самите деца, които да осмислят и изпълнят живота им с радост и щастие, нареждаха сватбарите на пищната сватба на Айсел и Ибраим.

Сред официалните гости на най-младото семейство в красивото селце Крушево бяха бившият директор на ДГС-Гърмен Денислав Шенгов, кметът на село Дебрен Тюркян Ходжова, нотариус Алина Хаджиева и много други.

„Уважаема медия, чрез ИНФОМРЕЖА искам за пореден път лично да поздравя прекрасното семейство Айсел и Ибраим Караасанови и да им пожелая да са живи и здрави, да са щастливи, в живота да вървят ръка да ръка и да създадат голямо и задружно семейство“, заяви кметът на Крушево Ангелина Качамакова, която бе повече от щастлива, че кметският й мандат стартира с хубави и положителни събития и много приятни емоции за цялото село.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене