Без категория

Топ ПРЕСА TV: „Активна съвест“ и в-к „Топ ПРЕСА“ събраха над 3000 човека на кушията по случай Тодоровден в Гоце Делчев

кушия

[button class=“btn_bigred“ url=“http://tv.toppresa.com/top-presa-tv-aktivna-savest-i-v-k-top-presa-sabraha-nad-3000-choveka-na-kushiyata-po-sluchaj-todorovden-v-gotse-delchev/“ text=“ВИДЕО РЕПОРТАЖА И СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК“]

Състезание за най-силен кон е новата традиция на Тодоровден за неврокопския край, инициирана от Гражданско сдружение „Активна съвест“ и югозападния таблоид „Топ ПРЕСА“ в Гоце Делчев. Християнската традиция бе подкрепена от медийна група „Топ Преса“, представителен магазин на „Щил“ и местната структура на ВМРО.

Неочаквано огромен интерес предизвика първото състезание за най-силен кон в Гоце Делчев на Тодоровден. Желание за участие проявиха стопани на коне не само от бившата Неврокопска околия, но със своите впечатляващо елитни животни се явиха и коняри от Банско, Разлог и с. Баня.

Животните се състезаваха в три категории според собственото им тегло:

Лека категория – до 400 кг., средна категория от 400 до 600 кг. и над 600 кг. – тежка категория.

Задачата бе животните да теглят трупи върху специално подготвена метална шейна, на възможно най-дълго разстояние според силите си. Тежината на товара бе според категорията на животното. За лека категория, трупите са с тежест около един тон, за средна категория – тон и половина, и за тежката категория – тежестта на трупите бе два тона.

В най-леката категория най-добре се представи конят на Юсеин Юсеинов от гоцеделчевското село Корница, който получи от спонсорите 300 кг. фураж за животното.

В средната категория най-добре се представи конят на Иван Джолев от Разлог, който получи 200 лв., осигурени от Гражданско сдружение „Активна съвест” Гоце Делчев.

Най-много награди и овации получи великолепният и внушителен кон Мартин на Величко Дрянков от разложкото село Баня. Той изтегли респектиращия двутонен товар на 32.30 м. Стопанинът на героичния кон получи от Иван Чанев, собственик на представителен магазин „Щил” в Гоце Делчев, голямата предметна награда, дърворезачка „Щил“ и 500 лв., от ВМРО Гоце Делчев.

На Веселин Стаменов, управител на медийната група „Без цензура“ ЕООД, която издава вестниците „Топ Преса” и „Градът” и новинарската агенция www.toppresa.com, получи от организаторите специален плакет „ценен елемент на колектива“ за ефектната предварителна разгласа на събитието.

Добре организираното състезание, стриктно водено от председателя на „Активна съвест“ Андон Балтаджиев, превърна Тодоровден в истински празник за неврокопчани.

Привличането на толкова много състезатели от такъв голям район още на първото си издание, дава надежда, че вече е поставено началото на нова, ежегодна традиция на Тодоровден в Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене