ОИЦ – Благоевград стартира информационна кампания сред работодателите

От Благоевград стартира информационната кампания на Областен информационен център за представяне на схема „Добри и безопасни условия на труд“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Кампанията ще продължи до 20 май като целта на срещите по места е да се даде яснота на кандидат – бенефициентите по Условията за кандидатстване по схемата, както и да получат възможност да зададат своите въпроси на експертите.
В първата от поредицата информационни срещи, която се проведе днес в Благоевград, се включиха работодатели от различни сфери на икономиката и социално-обществения сектор. Експертите на Областен информационен център – Благоевград разясниха пред присъстващите Условията за кандидатстване и основните моменти при попълването на електронния формуляр за кандидатстване в системата ИСУН 2020.
Крайният срок за кандидатстване по схема „Добри и безопасни условия на труд“ изтича на 14 юни 2016 г. в 17.30 часа. Процедурата има за цел да подобри работната среда в предприятията чрез осигуряването на добри и безопасни условия на труд, както и чрез въвеждането на ефективни и гъвкави форми на организация на труд и управление на човешките ресурси. Операцията също така цели да насърчи географската мобилност на работната сила в страната като подкрепи работодателите чрез осигуряване на транспорт на наетите в предприятията лица, вкл. с цел запазване на тяхната заетост и повишаване нивата на устойчива заетост, когато работното място е извън населеното място на местоработата. Допустими кандидати по процедурата са микро, малки, средни и големи предприятия, в качеството им на работодатели. Всеки от подадените проекти може да бъда на стойност от 50 000 лв. до 391 166 лв.

Кампанията по представяне на схемата в Благоевградска област продължава на 17 май от 11.00 часа в залата на партера на община Гоце Делчев. На 18 май процедурата ще бъде представена в Разлог, а на 19 и 20 май – съответно в Петрич и Сандански. Участието в срещите е безплатно, а заинтересованите лица могат да потърсят допълнителна информация за часа и мястото на провеждане на събитията на телефоните на Областен информационен център – Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене