Кметът на Банско зарадва абитуриентите с посещение в Народното събрание

Кметът на Банско, Георги Икономов, организира посещение в Народното събрание на абитуриентите от трите професионални гимназии в града по случай завършването на средното им образование.

С любезното домакинство на председателя Цецка Цачева, учениците имаха възможност да наблюдават част от пленарното заседание, да разгледат сградата и да се запознаят отблизо с историята на парламентаризма в България.

Гимназистите имаха също и среща с председателя на Народното събрание – Цецка Цачева и депутата от Благоевградска област – Даниела Савеклиева.

Цецка Цачева им пожела да се възползват максимално от възможностите за добро висше образование и ги посъветва, където и да завършат, да се завръщат в България и Банско при техните корени.

Депутатът Савеклиева също ги приветства с дипломирането и ги насърчи винаги да зачитат и уважават своите родители, които ги подкрепят в този важен момент на преминаване в зрелостта.

„Вярвам, че днешното посещение на Народното събрание ще остави позитивна и трайна следа в съзнанието ви и ще затвърди доверието ви в държавността и демократичните ценности“, каза Икономов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене