Децата творят и четат в Детска библиотека на открито в Благоевград

Децата на Благоевград имат своя обособен книжен приказен кът в Панаир на книгата – „Литера Експо” 2016. Пред зала „22 септември” малчуганите могат да рисуват, оцветяват, да играят, докато техните родители разглеждат богатия избор, който предлага третото издание на книжния панаир и да обогатяват личната си библиотека. Всеки ден, до 15 май, ще има разказвач, който да чете приказки на най- малките жители и гости на Благоевград. Детската библиотека на открито ще предлага уютна обстановка и много забавление през следващите дни.

DecaБлагоевградските кулинари от своя страна проявиха голям интерес към инициативата, която за първи път е част от третото издание на „Литера Експо”, а именно събирането на автентични рецепти от благоевградския край. Някой от тях вече пуснаха своите тайни в приготвянето на вкусни ястия в кутията, която е разположена на щандовете на панаира. Събраните рецепти ще бъдат издадени в сборник „Благоевградски вкусотии”.

Deca-214 издателства са подредили книги в шест шатри на площад „Георги Измирлиев”, а интересът към закупуването на книги расте с всеки изминал ден. Публиката е привлечена и от авторите, които всяка вечер представят свои книги. Любопитни моменти около написването на книгите си споделиха Весела Люцканова за романа й „Досие на убиец”, както и Людмил Станев за последната му книга „Рязко”.

Deca-3Утре (12 май) е обявен за „Ден на библиотекаря”, а благоевградските почитатели на литературата ще могат отново да закупят книги и да се срещнат от 17.30 часа с писателката Людмила Андровска, която ще представи новата си книга „Което си отива” и авторът Тодор Пейчев с „Душата ми плаче за теб” от 18.30 часа пред зала „22 септември” на площад „Георги Измирлиев”.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене