Областният управител пристигна в рудник „Ораново“

На място в мината в Ораново пристигна областният управител Бисер Михайлов и заместник губернатора Адемов. Михайлов поясни, че в момента се извършва оглед от експерти минни инженери от Кюстендил, както и експерти от Министерство на енергетиката. Те са в самия забой и уточняват основните причини, довели до инцидента. По време на срутването в рудника не е извършван добив на въглища. Служители на полицията, съвместно с прокуратурата също са на място и работят по случая, каза областният управител.

Екип от „Инспекция по труда” – Кюстендил също са на мястото на инцидента в рудник „Ораново”. Това съобщи директорът на дирекция ”Инспекция по труда” – инж. Валентин Златински.

Данните на трудовите инспектори показват, че инцидентът е възникнал около 04.00 часа, при което са пострадали двама работници.

„След получаване на сигнала за инцидента веднага сформирахме екип от специалисти, които вече са на място и извършват проверка. Работата в участъка е спряна”, каза Златински и допълни, че първоначалните резултати от проверката могат да се очакват до 48 часа.

По първоначална информация се коментира, че укрепителни дейности са довели до инцидента. Двамата пострадали са копачи. Напред е вървял Йордан, който е бил затрупан до кръста с камъни.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене