Скандално поведение! Бащата на обвиненото в кражба момиче в столавата на „Пиринтекс“ ни заплаши: Дал съм ви на вестник „Струма“! Имам хора в ДАНС!

Дни преди Великден от електронната страница на Топ Преса гръмна скандал, получен от служители в предприятието „Пиринтекс“ и управителят на столовата г – н Огнян Язиков. Става въпрос за кражба на крупна сума пари от касата на столовата и за изчезването им. Авторите на сигнала обвиниха касиерката Вили Баханова. Тиражираната статия разбуни духовете в предприятието и в града като цяло и броени часове след нейното публикуване с нас се свърза семейството на обвинената в кражба служителка, които дадоха своето становище по темата, казвайки, че Вили е жертва на изнудване и рекет. Имаме уверението от страна семейството на Баханова, че ще получим всички доказателства за техните думи и твърдения. От страна на г – н Язиков получихме документи и свидетелски показания в защита на неговите думи. И тук идва скандала.. Вместо да получим документи и доказателства за твърденията на сем. Баханови, на връх Великден бащата на обвинената в кражба В. Баханова – Димитър, се свърза с човек на Топ Преса. Каза, че няма да дава никакво становище, серия обиди и псувни по колегата и медията ни, заяви, че „Ще ни е*е майката!“. „Вие сте на хранилка при Оги Язиков, „Струма“ пък са на хранилка при мен. През там ще ви се стъжни живота на всички, които вървите по акъла на Огнян Язиков.“

Топ Преса няма как да коментира подобно поведение, отношение и липса на каквото и да е възпитание. Това да ни плашат в кафяво – жълтата подлистна медия „Струма“ далеч не ни плаши. По – скандалното в случая е, че Баханов поясни, че имал и хора в ДАНС и сега щяло да стане страшно. Това вече няма как да го толерираме. Всеки има право да говори каквото си поиска в тази държава, но когато в един чисто частен конфликт се намесят и институциите като бухалка за разправа на един човек тогава е редно ние като медия да реагираме и да не спрем нашето разследване по темата докато не разберем има ли хора в службите, които усвояват лични интереси на един човек и той може спокойно да плаши с тях. Цялата ни медийна група застава зад позицията ни в това, че в един ден публикувахме становището и на Язиков, и на Баханова. Няма как да подминем това, че вместо да се заследят документално доказателства и аргументи по закон, Баханови да плашат, псуват, обиждат, ползват имена като на колеги и служби сякаш, за да потулят случая. Войната с несправедливостта и с арогантното им отношение е обявена. Призоваваме всеки, който има какво да каже по темата да се свърже с нас и да ни даде информация. Между другото това го направиха някои хора, след като публикувахме статиите за кражбата на пари от касата в столовата на  „Пиринтекс“. Топ Преса ще изчака търпеливо институциите да си свършат работа и в никакъв случай няма да остави нещата така. Подробности по темата следете на сайта ни, във вестник „Градът“ и във вестник „Топ Преса“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене