Банско се изложи у дома

„Козлите“ позволиха домакинска загуба с 1:2 срещу борещия се да оцелее „Спартак” (Плевен) в мач от 27-я кръг на „Б“ група

Куриозното в случая бе, че всички голове бяха дело на футболисти от тима на гостите.

Срещата започна с натиск на гостите и на два пъти Григор Долапчиев изскочи очи в очи срещу вратаря на „Банско”. В първия случай в 5-та мин. шутът му бе спасен от Александър Стоянов, а в 17-та отново вратарят на домакините излезе краен победител очи в очи с нападателя на „Спартак“. В 37-ата минута след при изпълнение на ъглов удар от дясно на Красимир Илиев вратарят на плевенчани Димитър Панев изби топката в гърба на защитника пред него Богомил Дяков и топката се спря в мрежата за 1:0. Две минути по-късно Борислав Хазуров изскочи зад гърба на защитата, излъга противниковия вратар, но направи непростим пропуск, след като не успя да насочи добре топката и прати топката в аут. В последните минути на първата част последва натиск в полето на Банско и секунди преди последния съдийски сигнал центриране на Преслав Антонов от ъглов удар в наказателното поле Григор Долапчиев възстанови статуквото.
След почивката домакините пробваха късмета си чрез удари на Борислав Хазуров и влезлият като резерва Атанас Чепилов, за да дойде 63-та мин., когато Преслав Антонов успя отблизо да даде така важния аванс на своите с 1:2. Костадин Слаев можеше да отбележи малко след това, но стражът на „Спартак“ попречи резултатът да бъде изравнен, избивайки с върха на пръстите си летящата към горния му десен ъгъл топка.
Старши треньорът на банскалии Иван Атанасов бе огорчен от инкасираното поражение: „Мачът срещу „Спартак” (Плевен) на стадион „Свети Петър” протече по едни неприятен за нас сценарий. получихме аванс, ала след това пропуснахме да отбележим второ попадение, с което до голяма степен да придобием добър аванс. При 2:0 за нас по-другояче щяха да стоят нещата в този двубой. През втората част направих три смени, но за жалост не успях да променя с нищо нещата на терена. Не може да се стигне до победа след като наш нападател не може да преодолее противников защитник. Във футбола трябва максимално да се използват отдадените възможности и да се отиграват максимално добре. Още три официални мача ни предстоят до края на настоящото първенство и някои от наличните ни футболисти, трябва да покажат истинските си възможности.” Така завърши коментара си за срещата със „Спартак“(Плевен) старши треньорът на Банско Иван Атанасов, чийто тим ще има възможност да поработи върху своите грешки преди следващия си мач срещу „Лудогорец 2“, насрочен за следващия вторник 17 май от 18.00 в Разград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене