6 май – Международен ден на жените мотористи

Любопитно, но факт: Днес, освен, че е Гергьовден, е и празник на жените мотоциклетистки. В Благоевград, празникът може да се празнува от десетки дами, които карат мотоциклет.

Ето и повече информация за това събитие: 2016 година Международният ден на жената моторист празнува петата си година. Хиляди дами на две гуми се качват на моторите си „Само да покарат“ (JUST RIDE).

Историята на празника е показала в четири поредни години глобална синхронизация, което е повече от феномен. Все повече жени и държави се включват в кампанията, а онези, които вече участват организират мероприятия за петък – 6 май. Тази ежегодна сбирка няма аналог с което и да било друго мото събитие и не бива да се пропуска.

Растежът и отдадеността на хиляди горди ентусиастки всяка годна се увеличава лавинообразно и това е прекрасно. Ентусиазмът и вълнението да си част от единствената световна кампания за жени моторджийки продължава да се разпалва! Дамите от цял свят нетърпеливо се приготвят да се включат в празника! Спортни мотоциклети, круизъри, скутери, офроуд, туърър, кофи рейсър и състезателни мотори, независимо от стила, предпочитанията и типа на машината, Международния ден на жените мотористи изисква само едно нещо от дамите – Just Ride – да се качат на моторите, да празнуват и да бъдат видени.

За пореден път виждаме доказателство, че мотоциклетите могат да обединят света около една проса идея, която с чисто сърце да бъде следвана година след година. Споделянето на една и съща страст, на адреналин, на желание за свобода прави събитието така уникално.

Треската по Международния ден на жените мотористи очаква да приветства повече участнички от което и да било друго мото събитие. Канада, САЩ, Австралия, Норвегия, Италия, Полша, Гърция, Израел, Дания, Катар и Русия, както и други държави и тази година ще се празнуват заедно. През 2010 година, събитието е признато от Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене