НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО НЕВРОКОПСКИ МИТРОПОЛИТ СЕРАФИМ: СВ. ГЕОРГИ Е СВЕТЕЦЪТ, КОЙТО ЦЕЛИЯТ ПРАВОСЛАВЕН СВЯТ НАЙ-МНОГО ОБИЧА

Св. Георги е светецът, който целият православен свят най-много обича. Това каза Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим в навечерието на Гергьовден в Петрич, по повод празника на града.

Той пожела светецът да закриля винаги жителите на града.

Каквито и трудност да имат хората от този град, ще останат с идеята за развитие и ще гледат в една посока. Това каза кметът на община Петрич Димитър Бръчков по повод празника на града – 6 май.

„Хората тук трябва да бъдат градивни критици и оправдано взискателни съвременици. Пожелавам здраве на всички жители, благоденствие за семействата, разбирателство и много поводи за гордост”, каза в приветственото си слово Бръчков.

„Петрич, сгушен в полите на Беласица планина, посреща и тази година своя празник. Нашият покровител Св. Георги Победоносец ни дава надеждата, че ще бъдем по-добри в делата си. Да бъдем по-устремени в целите си, силни да приемаме предизвикателствата. Всички ние, жителите на Петрич, оставаме верни на традициите си, оставени от дедите ни. Така ръка за ръка градим бъдещето на града, бъдещето, в което ясно и с гордост пак ще кажем – ние сме петричани”, каза Бръчков.

Той изрази надежда, че винаги ще се запази борбеният дух на петричани.

Кметът от делегацията на Румъния подчерта, че е голяма чест за него да присъства на празника на град Петрич и се надява на прекрасно сътрудничество с кмета Димитър Бръчков.

Той каза още, че ще продължат със съвместните проекти, като ще бъдат отворени нови.

Зам.-кметът на град Истра Владимир Ванович също поздрави жителите на град Петрич и им пожела благополучие.

Специални гости на събитието са Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, официална делегация от побратимения руски град Истра, водена от кмета Константин Печурин, делегация от Румъния, депутати от 43- то Народно събрание- Димитър Танев, Даниела Савеклиева, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет- Петрич Георги Динев.

В концерта се включиха местни изпълнители и гости от съседна Румъния. Празничният концерт ще завърши с тържествена заря.

На 6 май ще се състои празнична литургия в храм „Св. Георги“. От 11.00 часа е предвиден празничен концерт с участието на състави от НЧ „Братя Миладинови 1914“, Общински детски комплекс, ФФ „Хераклея“, румънски състав „Плай де дор“ и специално участие на Гуна Иванова.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене