Бербо изгледа класиката на ПАОК срещу „Пирин“

ПАОК без Димитър Бербатов в състава си победи с класическото 3:0 „Пирин“(Благоевград) в контролна среща, която се игра на стадион „Тумба“ 

Бербатов не взе участие в проверката, а я изгледа от трибуните. ПАОК реши изхода на контролата само в рамките на три минути.

Домакините поведоха в 16-та минута, когато се възползваха от груба грешка на защитата на благоевградчани и Роберт Мак не пропусна на празна врата.

Три минути по-късно Стефанос Атанасиадис бе изведен сам срещу Красимир Костов и реализира за 2:0.

Третото попадение за ПАОК в двубоя падна в 42-та минута, а негов автор бе Йоргос Цавелас, който се оказа най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле на „Пирин“ и отблизо вкара.

„Орлетата“ стигнаха само до едно-две разбърквания в наказателното поле на съперника.

Най-сериозната ситуация, която възпитаниците на Наджи Шенсой създадоха бе в 60-та минута, когато Костадин Дяков центрира прострелно в наказателното поле на ПАОК, но нямаше негов съотборник, който да засече топката.

През второто полувреме играчите на гърците видимо намалиха оборотите.

Бившият играч на Левски Гари Родригес се появи в игра за ПАОК през втората част на срещата.

Еденилсон Бергонси се появи в игра за „Пирин“ през втората част за първи път от близо седем месеца, след като дълго e-време се възстановяваше след операция на коляното.

Маркиньос, Костадин Дяков и Стилиян Николов играха по-малко, защото са с наказания за следващия мач на „Пирин“ в „А“ група, който е срещу „Лудогорец“ през следващата седмица.

ПАОК се показаха като много добри домакините. Гърците бяха подготвили специални флагчета за контролната среща с имената на двата отбора.

e-79.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене