Сериозни кадрови проблеми в основата на загубата на Банско срещу „Верея“ в Стара Загора

Старши треньорът на тима Иван Атанасов разкри основната причина за поражението срещу старозагорци

„Излязохме с доста проблеми в този мач. Те бяха от кадрово естество и в крайна сметка засегнаха голяма част от основните ни футболисти. Това нямаше как да не окаже своето влияние върху представянето ни. Основният ни вратар Александър Стоянов имаше проблеми преди двубоя и имаше само една тренировка преди това, което нямаше как да не се последва от решението ми да не рискувам и затова поставих на вратата резервата Марио Атанасов. Имахме проблеми и в защитата, където Костадин Слаев не успя да се възстанови напълно, а Илия Мунин беше неразположен и също реших да ги оставя за следващия ни мач. При тази ситуация трябваше да търся вариативност в отбрана, където играещият помощник-треньор Иван Топузов зае поста в нейния център.

За капак Красимир Илиев и Петър Лазаров бяха включени невъзстановени в този мач.

В мача получихме два бързи гола от страна на домакините и третия при недоглеждане при центриране в наказателното поле. Не можем да се оплачем от съдиите тозди път, нещо, което не се е случвало от дълго време насам. Просто всичко беше на нужното равнище с изключение на едно положение за дузпа, но това може да се случи на всеки. През първата част не показахме това, което искам, но през втората демонстрирахме много добри неща и владеехме нещата на терена. Отборът игра като цяло добре,“ коментира старши треньорът на Банско Иван Атанасов.

Същевременно наставникът на Банско изчетка отбора на „Верея“, който посрещна своите гости в мач, който се игра на осветление. „За първи път виждам съблекалня дълга над 20 метра, в която има всички съвременни неща,“ завърши специалистът, чийто тим тази седмица през уикенда посреща „Спартак“(Плевен).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене