Млада сатовчанка пусна корени на Хавай, работи като главен TV продуцент и режисьор в Хонолулу

Дъщерята на бившата кметица на Сатовча Зайра Ибишева – Жулиета, се реализира успешно като главен продуцент, режисьор и журналист в една от големите телевизии в 50-ия американски щат Хавай. Тя печели добре, живее в апартамент на брега на морето, има собствен автомобил, много приятели и професия, за която казва, че не би заменила с никоя друга.

До съдбовния си избор в живота сатовчанката стига случайно преди около 7-8 години, когато заминава на студентска бригада в САЩ и попада на архипелага, на който живеят 1 211 537 жители. Оттогава е буквално омагьосана, за нея Хавай си остава мястото с най-уникалната атмосфера заради начина, по който се чувства като човек, избавен от всички грижи.

„Тази атмосфера почувствах още първата сутрин, когато се събудих на острова. Работя понякога по 15, дори по 20 часа в денонощието. Страшно много си обичам професията и не усещам дори как се е изнизала нощта в работа”, споделя Жулиета Ибишева.

Тя вече се е превърнала в душата на голям интернационален екип, който работи в телевизията. За да разпусне от напрежението в работата, наскоро Жулиета Ибишева е опитала нещо различно, тя се престрашила при първия си опит в скалното катерене и стигнала до най-високата точка на базалтовата Mokuleia стена, намираща се в континенталната част на САЩ, със спортни маршрути от 40 до 90 фута дължина и 5.7 до 5.13 височина.

В почивните дни на Mokuleia стена може да се видят над 20 катерачи на ден, но през седмицата е възможно там да няма и нито един. The Mokuleia стена се счита за единствената скала в Съединените щати, която дава тласък за екзотичния екстремен спорт 365-дневен непрекъснат сезон за катерене по шорти и тениска, сочи статистиката.

Близките на Жулиета от Сатовча не са изненадани, че е изкатерила скалата, казват, че е тяхното мъжко, красиво и смело момиче. Връзката с майка й Зайра Ибишева е много силна, двете говорят по телефона по няколко пъти на ден, а мама Зайра е един от най-желаните гости в Хонолулу на Жулиета.

Както писа „Струма”, за 8-ми март тази година Жулиета подари на любимата си майка невероятна изненада – круиз до Дубай, който ще остане незабравим и за двете. „Чувствам се прекрасно, реализирам се повече от успешно и грабя с пълни шепи от красивия живот, който подредих сама”, казва сатовчанката, която където и да отиде, говори с много любов за България, за родителите си и за родното Сатовча.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене