48 деца получиха награди от конкурса „Звезди в Радиото“ на тържествена церемония с гала-концерт

Голямото концертно студио на Радио Благоевград отново бе изпълнено до краен предел от публика и млади таланти, дошли, за да получат награди от Шестия конкурс „Звезди в Радиото“ и да се насладят на изпълненията на победителите.

Zvezdi v radio32 деца получиха награди на тържествената церемония с гала-концерт „Звезди в Радиото“ – 2016г. Още 16 млади таланти получиха поощрителни грамоти.
Победителите в раздели „Популярна музика” – Вили Пендичева от град Гоце Делчев и  „Фолклор” – Василиа Петрова от село Копиловци, община Кюстендил получиха диплом и песен, продуцирана  от БНР – Радио Благоевград и професионален звукозапис в Музикално-продуцентски комплекс на Радио Благоевград. Победителите в раздел „Инструменталисти“ – Надежда Ириборозова – пиано и Ивет Николова – тамбура също получиха правото да направят професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград. Наградите на победителите връчи председателят на журито композиторът Валери Димчев.

Zvezdi v radio-4Наградените в трите раздела от Община Благоевград получиха диплом и предметни награди. Това са младата музикална надежда на Благоевград  Александрина Механджийска, Петя Карамфилкова от град Сандански и Виктор Киров от град Банско.  Наградите връчи диригентът на Биг Бенд Благоевград и член на журито Борис Янев.

Наградените в трите раздела от Детското жури също получиха диплом и предметни награди. Призьорите на Детското жури са Елизабет Шотева от Благоевград, Иван Петков от Петрич и Димитър Стаменов от град Сандански. Наградите им бяха връчени от председателя на Детското жури – ученичката в НХГ „Св.Св.Кирил и Методий“ Елица Танчева.

Zvezdi v radio-315 деца получиха награди за отлично представяне в трите раздела – диплом и предметни награди от  организаторите на конкурса – Радио Благоевград, НХГ „Св. Св. Кирил и Методий” – Благоевград и Регионалния инспекторат по образованието – Благоевград. Наградите връчиха директорите на институциите Елисавета Каменичка, Марин Митов и Ивайло Златанов.
Специалната награда на Общинския координационен съвет на СБУ Благоевград също е диплом и предметна награда. Наградата връчи председателят на ОКС на СБУ Бонка Ичкова.

Специалната награда на РС на КНСБ Благоевград е диплом и участие в Детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа”, организиран от КНСБ и сдружение „Благотворителен фонд проф. Желязко Христов”. Наградата връчи Емануил Манолов – председател на РС на КНСБ.
Тази година БНР-Радио Благоевград присъди още три специални награди в раздел „Фолклор“. Наградата е професионален звукозапис в Музикално-продуцентски комплекс на Радио Благоевград.

Тази година имаше и още една специална награда – диплом за принос и активно участие в конкурса „Звезди в Радиото“. Тази награда получи фолклорна група „Банска младост“ с ръководител иконом Георги Касапинов.
Публиката имаше възможност да се наслади на изпълненията на победителите.
Самият конкурс се проведе в началото на месец април тази година. Той е ежегоден и все повече деца заявяват участие в него. Кандидатите се състезават в три раздела – „Популярна музика“, „Фолклор“ и „Инструменталисти“. В конкурса могат да участват само индивидуални изпълнители, които в настоящата година са ученици в V-ти, VI-ти или VII-ми клас.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене