ОбС-Благоевград отпусна 5 000 лв. за лечението на жената, пострадала при катастрофата на жп прелеза край Бело поле

Общински съвет Благоевград отпусна еднократна финансова помощ в размер на 5 000 лв. на семейството, което претърпя тежка катастрофа на прелеза при село Бело поле. Това стана на днешното редовно заседание на местния парламент. Парите са за лечението на майката, която е със счупени крайници, изваден далак и още контузии в следствие на зверския удар.

Припомняме, че на 2 април тази година влак блъсна лек автомобил на жп прелеза. В колата пътуваха съпрузи с малката им дъщеря – на 1 година и 9 месеца. След 5-дневна борба за живота 42-годишния баща Димитър Станоев почина в реанимацията на „Пирогов“. Състоянието на майката Адриана остава тежко. Животът на момиченцето е извън опасност.

Предложението за финансовата помощ бе направено от общинския съветник Венцислав Хросинков и бе прието с 35 гласа „за“ и 1 „въздържал се“

Местните парламентаристи също така отпуснаха 1500 лева за закупуване на лекарствата за лечението на болно дете от Благоевград.

Преди това общинските съветници отказаха да гласуват отпадането на няколко паркоместа от обхвата на синята зона в града.

 

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене