ВИДЕО: Продължава хегемонията в класирането на отбора от Хаджидимово в състезанието „Млад огнеборец

Отборът на учениците от СОУ „Никола Вапцаров“ в Хаджидимово отново зае първо място на проведеното в Гоце Делчев районно състезание „Млад огнеборец“ за ученици до 16-годишна възраст. Състезанието е част от програмата за извънкласно обучение на Министерството на образованието и науката, съгласувано с Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението.

На регионалното състезание в Гоце Делчев се явиха четири отбора – на трите основни училища от Гоце Делчев и основното училище в Хаджидимово. Състезанието се проведе в две дисциплини: 400 м. щафетно бягане и бойно разгръщане на състезателна пътека. Поддържани от темпераментните си фенове, момчетата от СОУ „Никола Вапцаров“ от гр. Хаджидимово отново бяха най-бързи и прецизни в състезанието и категорично заеха първото място, престижната купа и заслужени медали.

Постиженията на отбора на Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев ги класира на второ място. Трети в класацията се оказа отборът на Трето ОУ „Братя Миладинови“ от Гоце Делчев, а четвърти са отборът на второ ОУ „Гоце Делчев“ от гр. Гоце Делчев.

Движението „Младежки противопожарни отряди“ в България е възстановено през 2000 г.  Районното състезание в Гоце Дечев се провежда от 2010-та година и от тогава, само веднъж отборът на Хаджидимово е отстъпило първото място. Основната цел на младежкото движение е повишаване на физическата дееспособност на младежите и развиване на трайни практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене