Фалшив сигнал за тежко произшествие със загинали край Благоевград

Зловещ сигнал за тежко пътно-транспортно произшествие между пътнически автобус и няколко леки автомобила, при което има загинали изстреля екипи на Спешна помощ и полицията на автомагистрала Струма и Е-79 в района на Благоевград, обаждането се оказа фалшиво,съобщава БГНЕС.

Към 6.30 часа тази сутрин е подаден сигнал за тежка катастрофа между автобус с пътници и два леки автомобила, пътният инцидент „станал” на 10 минути след Благоевград в посока Дупница. Обадилата се жена описва, че в блъсналия се в автобуса лек автомобил се намира пред нея, в него имало петима пътници, само един бил в съзнание, останалите – вероятно мъртви.

Тъй като в обаждането не бе посочено дали „произшествието” е станало на ГП Е-79 или АМ „Струма”, линейката на ЦСМП-Благоевград потегли по автомагистралата, а патрулката на полицията – по Е-79. Линейката стигна до разклона за Бобошево, след което се върна. Същото стори и патрулката, която обърна обратно към Благоевград при разклона на Е-79 за Кочериново и Рилския манастир.

Участъкът от Дупница до Бобошево бе претърсен от патрулка на КАТ-„Пътна полиция”-Дупница. За щастие и те не откриха катастрофирали МПС.

По време подаването на „сигнала” сутрешните блокове на телевизиите показваха кадри от жестоката катастрофа между автобус и лек автомобил, станала вчера край град Луковит. При нея загинаха петима, сред което и 2-годишно дете. Явно нечий болен мозък „пресъздаде” на благоевградска територия вчерашната трагедия.

Конферентният разговор на централата на тел. 112 за уточняване „мястото” на автопроизшествието се провалил поради неадекватното поведение на подаващата сигнала. Така стана ясно, че подаваният сигнал е фалшив, но полицията и спешните медици вече бяха пратени за „зелен хайвер”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене