Обявяват търг за наем на 35 временни търговски обекта в Сандански, цените според зоната, от 3 до 9 лв. за кв.м

Да бъде обявен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на 35-те временни търговски обекта, поставени върху общински терени на централната търговска улица „Македония“ и второстепенни улици в Сандански, това решиха общинските съветници на последното заседание на минипарламента в Сандански по предложение на кмета Кирил Котев.

Тези търговски обекти са отдадени под наем за срок от три години. Поради липса на квалифицирано мнозинство на три пъти по искане на съветника Явор Аргиров предложението на кмета бе прегласувано.  Едва при третото със „за” гласуваха 15 съветници,  групата на РЗС и още един се въздържаха, останалите 4-ма гласуваха „против”.

Стана известно, че на част от наемателите на ВТО е изтекъл срокът за наем, на други скоро изтича, съобщи началник отдел общинска собственост Ивайло Пензов.

Отпадна вариантът срокът за наем да се удължава с анекс към договора. Съветникът Евгени Панайотов предложи да се направи проверка на всички терени, за да се установи каква квадратура заемат и да се избегне порочната практика някои от наемателите да стопанисват по-голяма площ,  а да плащат за по-малка.

Пензов увери, че непрекъснато служители на общината извършват проверки и не са констатирани такива нарушения. Той уточни, че със заповед на главния архитект се издават разрешителни за ползване на общински терени за поставяне на маси и столове, а провеждането на търгове се извършва със заповед на кмета К. Котев по решение на Общинския съвет.

Началните цени на терените са според зоната, в която се намират.  За първа зона е 9.00 лева на квадратен метър,  за втора зона – 6.00 лева, и за трета – 3.00 лева.

На заседанието стана известно,  че някои от временните търговски обекти не работят, а други са закрити – като тези на кооперативния пазар, в района на моста на р.  Санданска Бистрица. Неработещ към момента е и временният търговски обект на площад „България”, отдясно на будката за вестници. Той се стопанисваше от бизнесмена Стефан Давидов, но от близо година не е отварял.

Съветникът Явор Аргиров посочи, че схемата за поставяне на ВТО, столове и маси, както и атракциони по улиците на Сандански, е от 2011 година и тя трябва да бъде актуализирана.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене