Даниела Савеклиева осуети превратът в ГЕРБ – Гърмен! Ще има ново събрание! ВИЖТЕ ПОДРОБНОСТИТЕ

Нов опит за преврат в ръководството и структурата на ГЕРБ в община Гърмен бе направен в петък вечерта. Нелегитимна по всички точки на устава на ГЕРБ конференция проведоха отцепили се членове и симпатизанти на партията на Бойко Борисов от Гърмен и хора, събрани от няколко села в Гърменско.

Форумът се състоя в отсъствието на областния лидер Даниела Савеклиева, официалното общинско ръководство, избраните на последните местни избори кметове на населени места и общински съветници от ГЕРБ, както и заместник-областния управител Асим Адемов, който също е член на ГЕРБ.

На него не присъстваха и местните председатели и ръководства на структурите на 11-те населени места в Гърменско.

„Избор имаше, но поради процедурни нарушения при провеждането на събранието, ще предложа на Изпълнителна комисия да се насрочи нова дата за избор на ръководство на структурата в Гърмен”, коментира областният координатор Даниела Савеклиева, на която при пристигането на място в читалището в Гърмен, около 20 часа снощи, й бе съобщено, че конференцията вече е приключила и че хората са се разотишли.

Савеклиева бе уведомена, че изборът за ново ръководство е направен и дори е готов протоколът за одобрение в Изпълнителната комисия.

Според изготвения протокол от проведената напълно нелегитимна конференция в Гърмен са записани като участници в нея 69 души. Организатори на нередовния форум, целящ преврата в общинската структура, бяха бившият лидер на ГЕРБ Розен Марчев, техническият секретар Ани Пандева, Йорданка Ралева и бизнесменът Иван Мавродиев, Величка Цветкова и други.

Според съставения протокол, на въпросната конференция в Гърмен са били номинирани 9 кандидати за членове на ново общинско ръководство и двама кандидати за общински лидер – Стойчо Кременлиев от Гърмен и Ангел Шоколарев – кандидат-кмет на Дъбница от ГЕРБ, заяви пред репортер на „ИНФОМРЕЖА“ Величка Цветкова след приключилата конференция снощи.

Повечето от номинираните за лидери и членове на новото общинско ръководство по време на местните избори през 2015 г. са били кандидати за общински съветници в листите на други партии, което на практика означава, че са работили против ГЕРБ и не са гласували за кандидатите, издигнати от партията на Бойко Борисов.

„Събраха се да правят пак преврат в ГЕРБ всички националисти от Гърмен, които бяха най-активни по площадите и не пропуснаха нито един протест миналото лято. Още тогава си задавахме въпроса какво търсят на тези протести отявлени членове на ГЕРБ, но сега вече става ясно, че националисти и реформатори още тогава са подготвяли превземането на ГЕРБ-Гърмен отвътре“, коментират хората от Гърменско след като се разчу в общината за проведената снощи нелегитимна конференция, именно от отцепили се гербери от село Гърмен.

Междувременно стана известно, че преди дни официалното ръководство на ГЕРБ в Гърмен с временно изпълняващия председател, учителя от Дебрен Верхад Ислямов, общинските съветници, кметовете на ГЕРБ, както и местните председатели и ръководства на 11 населени места в общината са подписали и внесли декларация в областното ръководство на ГЕРБ, в националното и Изпълнителната комисия.

В подписания от всички документ е поискано отлагане на въпросната конференция заради късното получаване на заповедта за провеждането й и заради създаденото напрежение в ръководството от същите представители от Гърмен, които снощи проведоха и нелегитимното събрание. Спорът избухнал и дори се стигнало до нелицеприятни сцени и закани за бой при обсъждане на начина и мястото на провеждането на конференцията.

Препъни камъкът се оказал квотният принцип за излъчване на делегати от местните структури за конференцията – залегнал в устава на партията за ограничаване на безразборно влизане и участие в гласуванията на непоканени делегати, както и за стриктното спазване на пропускателния режим на упълномощените да присъстват делегати, което на гърменската група бунтари не се харесало.

Идеята за отлагане на конференцията била за необходимост от време, в което двете страни да постигнат разбиране. Днес присъстващите на конференцията основни лидери и ръководители на ГЕРБ-Гърмен не отговаряха на телефоните си, за да изразят официалните си позиции.

На 10 ноември 2014 година по същата схема бе проведена конференция на ГЕРБ-Гърмен. Тогава заради нарушения регламент на пропускателния режим и заради присъствието и гласуването на много хора, които не са членове на ГЕРБ, партийният форум завърши със скандал и искане за анулиране на изборните резултати на Розен Марчев и Иван Мавродиев и насрочване на нова дата за провеждане на конференция. За скандалната ситуация в Гърмен тогава също бяха уведомени областното и централното ръководство на партията.

На 21-ри февруари 2015 година след близо два часа дискусии и извадени на светло факти и документи, доказващи тенденциозното обезличаване на структурата и нейните членове по места, за подаваната невярна информация към партийната централа в София и въвеждане в заблуждения от страна на лидера Розен Марчев и част от ръководството, за създаденото етническо разделение от оглавяваното общинско ръководство от Розен Марчев, както и за еднолични решения за рокади и използване на лидерството за лични облаги, Цветан Цветанов буквално зачеркна досегашните лидери на ГЕРБ в Гърмен с решението си за незабавен избор на новото временно ръководство с председател Верхад Ислямов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене