Почина Принс

Американският изпълнител Принс е починал в дома си в Минесота, съобщи сайтът TMZ. Тъжната новина за кончината на 57-годишния музикант беше потвърдена от негов представител пред АП.

Певецът е бил приет спешно в болница на 15 април. Състоянието му е наложило извънредно приземяване на личния му самолета, с който се е прибирал от концерт в Атланта.

Точният здравословен проблем на певеца не е известен. Пред сайта TMZ негови представители са казали, че в последните седмици е бил болен от грип. Въпреки това Принс е решил да изнесе снощния концерт. Няколко часа след шоуто, едва излетял от Атланта, той се почувствал много зле.

Принс Роджърс Нелсън постига най-голяма популярност постига през 80-те и началото на 90-те. Неколкократно сменя творческия си псевдоним, включително с „Изпълнителят, известен преди като Принс“ (The Artist Formerly Known as Prince, съкр. TAFKAP), а през периода 1993-2000 дори използва графичен символ вместо име.

През кариерата си Принс печели седем награди Грами, както и по един Златен глобус и Оскар. Включен е вЗалата на славата на рокендрола през 2004 година.

Списанието Rolling Stone класира Принс на 28-мо място в списъка ма 100-те най-популярни артисти на всички времена.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене