По европейска заповед: Арестуваха страшилището на петричкото село Първомай Емо Китанов – Дебелия във Франция

Емо Китанов

Известният от близкото минало криминалнопроявен от петричкото село Първомай Емил Китанов – Дебелия е арестуван във Франция, на 18 февруари, научи Struma.com от свои източници. Той е бил задържан в град Брест в Северна Франция, живеел е в къщата на албанец. Съобщението за ареста му е пристигнало в МВР-София, потвърдиха запознати. Дебелия избяга от правосъдието след като му бе произнесена ефективна присъда 1, 5 години лишаване от свобода за участието му в контрабанда и трафик на цигари. Емо Китанов има и висящи дела за трафик на наркотици.

Веднага след като през лятото на миналата година бе произнесена присъдата му той се скри по подобие на двойния убиец от Сандански Антон Петковски – Нашко и убиецът на бившите собственици на Илинденци – мрамор Ат. Божинов. Веднага след като полицията установи бягството му Дебелия бе обявен за издирване в цяла Европа. Според източниците ни, Емил Китанов до няколко дни ще бъде преведен в затвор у нас, където да излежи присъдата си.

Името на Китанов излезе в публичното пространство най-напред в годините на групировките и мутренските изпълнения. От него трепереше цялото село Първомай, където имаше сбиване все бяха хора, гравитиращи около Китанов. В последствие канализира дейността си и се занимаваше с контрабанда пред двете граници в близост до Петрич и наркотрафик.

П. Петрова/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене