ДПС в Пиринско залага на Мустафа Карадайъ за лидер на партията, в неделя 40 делегати пътуват за НДК

Активът на ДПС в Пиринско залага на Мустафа Карадайъ за председател на партията. Ако той бъде номиниран за лидер на Движението, 40-те делегати от Благоевградска област, които ще пътуват в неделя за националната конференция, ще го подркепят единодушно, научи ИлинденПрес.

Карадайъ е родом от Смолян и членовете на ДПС в Пиринско го припознават като близък, тъй като структурите от двете съседни области от години си партнират и работят добре. Освен това той е бивш национален младежки лидер, олицетворява обновлението на партията и очакванията към него са, че ще подкрепи младите партийни кадри.

В неделя ще бъде избран и новият Централен съвет на ДПС. Благоевградска област ще бъде представена в структурата от кметовете на Белица, Якоруда и Сатовча. В Съвета ще влязат областният лидер Веддат Хюсеин, номиниран от организацията в Гоце Делчев и младежкият председател на ДПС в Хаджидимово. Общинската структура в Гърмен пък е номинирала за Централния съвет бившия управник и народен представител Ахмед Башев.

Националната конференция на ДПС на 24 април ще е в същата зала 3 на НДК, в която на националния форум на партията през 2013 г. Сокола бе нападнат с газов пистолет от Октай Енимехмедов и предаде поста на Лютви Местан. Тогава именно Мустафа Карадайъ се втурна и пръв се е хвърли върху нападателя Октай Енимехмедов. Оттогава в партията го наричат „Спасителят на Доган“. ”Действах инстинктивно! Погледнете камерите, погледнете залата. Действах чисто човешки, това е естествена реакция”, коментира тогава Мустафа Карадайъ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене