Господинци получи трети отказ от МОСВ да отпусне 10 000 лева за детска площадка в селото

За трета поредна година експертната комисия не одобри скромния проект за 10 000 лева, внесен от кметството в Господинци и Община Гоце Делчев в Министерството на околната среда и водите за финансиране по националната кампания „За чиста околна среда“.

Проектът на гоцеделчевското село е за облагородяване на детски кът в старата част на селото, включващ още почистване, залесяване и зацветяване на площи, възстановяване на зони за отдих, както и ремонтиране, закупуване и монтиране на нови детски съоръжения – пързалки, люлки, катерушки и други.

Въпреки нуждата от детска съвременна площадка на живеещите в Господинци 132 деца на възраст от 0 до 18 години, проектът отново не е сред одобрените 234 проектни предложения за финансиране от общо подадените от цялата страна 1217.

В същото време в списъка на одобрените проекти има такива за села със затихващи функции, където дори няма и деца.

Кметът на Господинци Ахмед Ходжов предполага, че става въпрос за допусната грешка. Затова настоява за проверка и преразглеждане, като в писменото си запитване, отправено лично към министър Ивелина Василева, настоява за конкретен отговор по какви критерии се одобряват проектите и защо скромният проект на Господинци от 10 000 лева за детска площадка в селото има отказ за трети пореден път.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене