Кметът на село Господинци изпрати гневно писмо до министър Ивелина Василева

По обявения конкурс за финансиране на проекти за обновяване на детски кътове от министерството на околната среда и водите, са 234 одобрени проекта, от 1217 изпратени от цялата страна. В община Гоце Делчев е класиран само проект на с. Брезница, което е и най-многолюдното в цялата област.

„За трети път кандидатстваме, но и тази година, малкото и живо село Господинци нямаше късмета и удоволствието да се зарадва на нова детска площадка“ – това е написал на страницата на кметството във Фейсбук кметът Ахмед Ходжов, минути след като изпрати официално писмо до МОСВ.

„При старателен оглед на списъка с одобрените се набива на око, че в този списък са попаднали села като Балдево, в което има само 20 деца и други като Заграде, с почти затихващи функции, което ме провокира да изпратя писмо лично до министър Ивелина Василева, в което настоявам за официална информация по какъв начин и по кои критерии става изборът на тези проекти. Добавих и статистика за малко село като Господинци, в което има 132 деца до 18 годишна възраст. Това не е ли достатъчно да се борим за изграждане на проект “Детски кът” – коментира ядосан и разочарован за ХРОНИКА кметът на селото Ахмед Ходжов. „Повече от ясно е, че тези проекти се одобряват да се създава политически имидж на кметовете, а изобщо никой не се съобразява с реалните нужди на селата“ – категоричен е кметът на Господинци.

Hronika-bg.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене